Automobilist aangehouden na rammen politieauto's

05 oktober 2013

DORDRECHT - Donderdagavond is een automobilist aangehouden na het het rammen van twee politieauto's op de A16. De man werd vanaf Dordrecht achtervolgd door de politie. Een agent raakte licht gewond.

Omstreeks 21.30 uur achtervolgde een politieauto de auto met Frans kenteken vanaf Dordrecht, omdat de verlichting kapot was . De bestuurder negeerde echter de stoptekens en gaf gas. Andere politieauto's volgden de auto eveneens. Een van de achtervolgende politieauto's werd aan de zijkant geramd en van de weg gedrukt.  Ook blokkeerde de bestuurder de andere politieauto's. Bij grensovergang Hazeldonk kon een politieman zijn onopvallende auto voor de Renault Clio krijgen, maar ook hij werd van achteren met een harde klap geramd.  
 
Ingesloten
De Clio kwam tegen de middenvangrail tot stilstand, andere agenten konden de man vervolgens overmeesteren en aanhouden. Hij is in België ingesloten. Hij wordt aangeklaagd voor poging doodslag, doorrijden na een aanrijding en voor drugsbezit. 
 Voor de agent die in de geramde auto zat, kwam een ziekenauto ter plaatse. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels thuis. In de Clio zijn drugs aangetroffen. Drie politieauto's raakten al dan niet zwaar beschadigd.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.