HipOrgue: Internationaal dansspektakel op orgelmuziek in Energiehuis

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
HipOrgue: Internationaal dansspektakel op orgelmuziek in Energiehuis

DORDRECHT - HipOrgue: Een internationaal dansspektakel op orgelmuziek komt naar Dordrecht.

Wat is het: Een groep dansers uit het ene land leert in een week tijd een groep dansers in een ander land elf hiphop choreografieėn. Na een week repeteren, waaronder bij mooi weer enkele openbare repetities in de openlucht, treden de twee dansgroepen samen op.

Waar dansen ze op: Orgelmuziek gespeeld door een organist uit het land van uitvoering. De twaalf klassieke muziekstukken die uitgevoerd worden, zijn oude werken zoals de Toccata en Fuga van Bach, improvisaties op bestaande stukken en nieuwe orgelcomposities.

Wie bedacht het: De uit Luik (Belgie) afkomstige organist Serge Schoonbroodt.

Wie haalde het project naar Dordrecht: De Waalse kerk (Eglise Wallonne).

Waar zijn de etappes in dit muzikale Europese avontuur: 11 mei in de Opera van Luik, op 6 en 7 juli in Auch, Zuid-Frankrijk en op 16 en 17 augustus in Neubrandenburg net boven Berlijn.

Wanneer komt het naar Dordrecht: van 12 tot en met 19 oktober 2013. Het afsluitende concert is op deze laatste zaterdag in het Energiehuis. Op donderdag 17 oktober zal de groep een flashmob geven in de binnenstad tijdens koopavond.

Wie zijn de hoofdsponsors: De Europese Unie (Youth in Action), De gemeente Dordrecht, Stichting ToBe.

Wie treden erop: De dansers uit Neubrandenburg samen met team 2 van het Dordtse Laura’s Dance. Dit team won in april het NK jazzdance en stond in de finale van het NK hiphop/dance.

Wordt het vervolgd: Ja, in 2014 volgt er ergens in Europa een eindmanifestatie met alle Europese dansers samen.

Voorproefje:

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.