Twee maal verlies in het eerste competitie weekend van Dordrecht Lions

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Twee maal verlies in het eerste competitie weekend van Dordrecht Lions

DORDRECHT - Het eerste team van Dordrecht Lions heeft afgelopen vrijdag en zaterdag twee nederlagen moeten incasseren tegen de Tilburg Trappers en het Belgische Herentals.

Vrijdag werd afgereisd naar het ijscentrum Stappengoor te Tilburg waar de Tilburgers geen genade toonde voor hun opponent. Met een nederlaag van 11-2 werd aan het eind van de avond afscheid genomen. Toch was de stand niet de juiste vertaling van de gespeelde wedstrijd. Dordrecht Lions speelde strijdbaar maar moest toch aanvaarden dat Tilburg een maatje te groot was.

Coach Alexander Jacobs had zijn team versterkt met 5 imports en 5 nieuwe Nederlandse spelers. Genoemde versterking was nodig om het team ere-divisie waardig te maken.

Zaterdagavond was de eerste thuiswedstrijd tegen het Belgische Herentals. Dit team wordt ingeschat om in de huidige competitie in de middenmoot te eindigen.

Vóór de wedstrijd werd het publiek warm gemaakt door de klanken van Jong Jubal en tijdens de wedstrijd lukte het de cheerleaders het publiek op te zwepen.

Fabian Schotel was de goalie die de eer kreeg om het Dordtse doel te verdedigen. De Lions begonnen overtuigend wat resulteerde in het openingstreffer na 3.37 uur speeltijd door Dan Koudys nadat Erik Vos de puck voor hem had teruggelegd.

Herentals kwam echter  na 7 minuten speeltijd langszij na een rebound op goalie Fabian Schotel.  De vreugde van de Belgen was maar voor korte duur want John Versteeg zorgde er voor dat de Lions  16 seconden na de gelijkmaker weer uitliepen naar 2-1. Joy Turpijn en Don Nichols waren verantwoordelijk voor de assist.  Beide teams bleken aan elkaar gewaagd, want anderhalve minuut later kwam Herentals wederom op gelijke hoogte.

Met 13 minuten op de klok was het voor de Lions weer de beurt om te scoren. Het was good old John Versteeg die na een uitgespeelde kans, gecreerd door Jeroen van den Broek en Clinton Pettapiece, de 3-2 scoorde. Herentals bleef achter de feiten aan lopen, maar hield zichzelf in de race door wederom te scoren.  Vanaf dit moment werden de rollen omgedraaid. Herentals wist binnen een paar minuten uit te lopen naar een 3-5 voorsprong. Goalie Fabian Schotel  zat niet goed in de wedstrijd  en gaf zelf aan dat hij gewisseld wilde worden. Kisito Zonneveld nam vervolgens zijn plaats in. De Lions herpakte zichzelf tijdens de powerplay met een doelpunt van Clinton Pettapiece op aangeven van Jeroen van den Broek. Met 4-5 werd de eerste periode afgesloten.

Kort na aanvang van de tweede periode diende de eerste penalty kill aan, nadat Dan Koudys naar de strafbank was gestuurd door de gemaakte straf slashing. Herentals maakte van deze man meer situatie dankbaar gebruik en liep vervolgens uit naar 4-6. Het spel werd hierna fysieker en de spelers zochten elkaar steeds meer op. Halverwege de tweede periode  was het Dan Koudys die weer voor de aansluiting zorgde na een assist Evan Zych en Erik Vos.  Het 7e en  het 8e doelpunt van Herentals werden snel na elkaar gescoord, daarbij opgemerkt werd, dat het 7e doelpunt afgekeurd had moeten worden, doordat deze met de schaats werd gescoord. Deze dreun moest even verwerkt worden in de kleedkamer. Einde tweede periode.

Voor de Lions was de derde periode er een, van erop of eronder. Na een uitzichtloze positie werd volop voor de aanval gekozen ,waarbij de Dordtse kant snelle en mooie combinaties werden gemaakt. Daarentegen moest goalie Kisito ook een paar belangrijke saves maken om zijn ploeg in de race te houden. De Lions wisten er  binnen twee minuten weer een wedstrijd van te maken door doelpunten van Dan Koudys en Willy Schut. Met de stand van 7-8 stevende de Lions af op een mogelijk man meer situatie in de aller laatste fase van de wedstrijd. Door de straf van Joy Turpijn werd dat niet mogelijk. Deze penalty kill werd wederom vakkundig afgestraft met het 9e doelpunt van Herentals. De Lions konden met opgeheven hoofd het ijs verlaten met een eindstand van 7-9.

Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan een zuur gevoel over gehouden te hebben en dat kwam met name door de kwaliteit van de referees. “We begonnen fantastisch aan deze wedstrijd maar gaven de voorsprong ook weer kinderlijk eenvoudig weg. De complimenten voor mijn team in de laatste periode. Zij speelden toen met bezieling en beleving door vanuit een redelijk uitzichtloze positie weer terug in de wedstrijd te komen. Al met al een attractieve wedstrijd met veel doelpunten. Qua verdediging is er nog veel werk te verrichten maar we staan pas aan het begin van de competitie. Alhoewel je nu al ziet dat de titel kanshebbers zich al hebben afgesplitst van de rest. Het wordt voor ons met name spannend tegen Herentals, Eindhoven en Geleen.”

Aanstaande zaterdag 12 oktober 2013 staat de uitwedstrijd tegen Eindhoven op het programma aanvang 20.15 uur. Woensdag 16 oktober 2013 speelt Dordrecht Lions thuis tegen Heerenveen aanvang 20:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.