Stichting vijftig plus Drechtsteden meldt tweehonderd aangesloten werkzoekers

09 oktober 2013
Stichting vijftig  plus Drechtsteden meldt tweehonderd aangesloten werkzoekers

DRECHTSTREEK  De stichting vijftig plus Drechtsteden, die voor de belangen opkomt van mensen zonder werk boven 50 jaar, voorziet in een behoefte. De stichting meldt, dat de tweehonderdste werkzoeker is ingeschreven bij de stichting. Alle mensen schrijven zich in om direct morgen met werk aan de slag te gaan. Dat is door de economische crisis niet makkelijk. Daarom hebben de ,,senioren" besloten om de krachten te bundelen en zich positief in te zetten voor de maatschappij en het vergroten van de eigen kansen.

Riet Duykers is voorzitter van de stichitng, die zowel in Dordrecht als in de regio actief is..

Over de activiteiten meldt de stichting op de eigen website:

In deze tijd van economische krimp is er behoefte aan stabiele, ervaren en bevlogen werknemers. Vooral oudere werknemers voldoen aan deze criteria en zorgen voor de juiste balans in bedrijf en organisatie.

Op de arbeidsmarkt zien we juist een tegengestelde beweging. Het aantal 50plussers zonder een vast dienstverband groeit. Redenen hiervoor zijn zeer divers.

Deze ervaren en goed opgeleide 50plussers vinden niet gemakkelijk een nieuwe werkgever. Reageren op vacatures heeft nauwelijks zin. Vooroordelen belemmeren het herintreden.

Via deze site komen werkgevers en werkzoekenden samen.

Gewijzigde informatie:
Wies Groeneveld over het symposium Samen sterk voor werk.
Symposium “Samen Sterk voor Werk”
Toos Reenders
 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.