Waterbus vaart weer volgens winterdienstregeling

09 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Waterbus vaart weer volgens winterdienstregeling

DRECHTSTEDEN - Leuke evenementen in de winter op komst. De Waterbus, die de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden verzorgt, vaart weer volgens de winterdienstregeling. Dit betekent dat men ook in de wintermaanden gewoon met de Waterbus kan reizen, met op bepaalde momenten minder afvaarten. De zomerdienstregeling gaat weer in op 8 april 2014.

Waterbus vaart elk jaar volgens de zomer-en winterdienstregeling. De winterdienstregeling heeft maandag t/m vrijdag geen effect op de begintijden van de veerdienst.

Op lijn 20 tussen Rotterdam <> Dordrecht Merwekade wordt op donderdag- en vrijdagavond minder lang doorgevaren. Er is doordeweeks wel nog steeds sprake van elk half uur een afvaart. In het weekend is er een uurfrequentie.

Op lijn 21 Zwijndrecht <> Dordrecht Hooikade en lijn 22 Papendrecht Veerdam <> Dordrecht Merwekade wordt de laatste afvaart op donderdag, vrijdag en zaterdag vervroegd. Deze lijnen houden wel nog steeds elke 15 minuten een afvaart.

Lijn 23 tussen Dordrecht Merwekade <> Sliedrecht zijn er in het weekend geen afvaarten. Maandag t/m vrijdag is er wel elk uur een afvaart, onder andere naar de Hollandse Biesbosch.

Lijn 24 tussen Dordrecht Merwekade en Zwijndrecht Veerplein vaart niet in de weekenden.

De exacte dienstregeling en actuele reisinformatie is te vinden op www.waterbus.nl.

Aankomende evenementen
De Waterbus blijft dus ook in de winter gewoon doorvaren en blijft een ideaal vervoermiddel om bijvoorbeeld mee naar evenementen te gaan. Zo is er van 19 november tot 4 december in Dordrecht het echte Sinterklaashuis. De grootste kerstmarkt van Nederland staat wederom in Dordrecht, op 13,14 en 15 december. Waterbus zet extra schepen in tijdens de Kerstmarkt.

Meer informatie over deze evenementen en bereikbaarheid via www.waterbus.nl.

Ook winterdienstregeling bij Aqualiner
Zuster veerdienst Aqualiner tussen Rotterdam en Heijplaat-RDM vaart tevens volgens winterdienstregeling wat betekent dat in het weekend elk uur een afvaart plaatsvindt. Meer informatie over Aqualiner via www.aqualiner.nl

Over Waterbus
Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle
schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden
en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig en er zijn losse kaarten aan boord verkrijgbaar. De fiets mag gratis mee. Meer reisinformatie op www.waterbus.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.