Tiende Grote Stadsdebat is proloog voor de gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

13 oktober 2013
Tiende Grote Stadsdebat is proloog voor de gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

DORDRECHT – Het eerste debat, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar, staat alweer op de politieke kalender. Onder de titel ‘HET EERSTE ECHTE GROTE DORDTSE VERKIEZINGSDEBAT’ komt ‘tout politiek Dordt’ op woensdagavond 27 november bijeen in de aula van het Dordrechts Museum. De verkiezingen zijn dan nog wel bijna vier maanden ver weg en de grote verkiezingsdebatten in Dordrecht staan voor februari en maart 2014 op de agenda. Daarom kan het debat, waarvan de vorm en de inhoud nog wordt bepaald, ook nog een proloog worden genoemd.

De komende debatavond is alweer de tiende editie in de serie Grote Stadsdebatten, die al sinds 2011 georganiseerd worden door de gezamenlijke Dordtse pers. In apreil 2011 was de eerste aflevering in het museum, dat voor de achtste keer de plek is van debat en bijzondere nazit.

De vorm van het debat zal anders worden dan te doen gebruikelijk. ,,Het moet een leuke, inspirerende, maar vooral ook laagdrempelige avond worden, die niet alleen voor politici, maar juist vooral ook voor de kiezer boeiend is,’’ zegt woordvoerder Hans Berrevoets van de organiserende persclub. ,,We hebben een leuke vorm bedacht, waarbij zo’n beetje alle hete politieke hangijzers aan bod komen, maar waarbij het toeval óók een rol speelt. Méér wil ik er op dit moment nog niet over zeggen, maar het wordt gegarandeerd héél anders dan alle voorgaande verkiezingsdebatten.’’

Het driemaandelijkse Grote Stadsdebat, dat in april 2011 zijn eerste aflevering beleefde, slaat aan. Ruim tweehonderd mensen waren in september in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om te praten over de vergrijzing van de wijk. Tevens werd een plan gepresenteerd voor de modernisering en uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg. Eerdere debatten, onder andere over armoede, verkeer, jongeren en ‘de bekendheid van Dordt’ trokken eveneens vele honderden belangstellenden.

Wethouders en gemeenteraadsleden waren altijd aanwezig bij de debatten.

In de wandelgangen, na het debat, krijgt iedereen de gelegenheid om de bestuurders van de stad en de (kandidaat) volksvertegenwoordigers te ontmoeten.

HET EERSTE GROTE DORDTSE VERKIEZINGSDEBAT in de aula van het Dordrechts museum op woensdag 27 november begint om 19.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.