Huurders vieren de oplevering appartementengebouwen Crabbehof

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Huurders vieren de oplevering appartementengebouwen Crabbehof

DORDRECHT - Op vrijdagmiddag 11 oktober vierden bewoners en bouwers de oplevering van twee appartementsgebouwen aan de Vorrinklaan in Dordrecht. Met deze twee gebouwen, die ieder bestaan uit 29 appartementen, leveren woningcorporaties Woonkracht10 en Trivire een bijdrage aan de herstructurering van de wijk Crabbehof. Tijdens deze gelegenheid werden de nieuwe bewoners getrakteerd op een gezamenlijk nazomerbuffet in feestelijke sferen.

Elkaar leren kennen
Doel van deze feestelijke oplevering is om de nieuwe bewoners met elkaar kennis te laten maken. In september hebben de laatste bewoners de sleutel gekregen van hun gloednieuwe appartement. Tijdens het nazomerbuffet kregen alle bewoners de kans om elkaar voor de eerste keer te ontmoeten. Huurder Anneke van Rosmalen mocht het buffet officieel openen door op een rode knop te drukken met een knal, ballonnen en
confetti tot gevolg.

Nieuwbouw belangrijk
Ben Meijering, bestuursvoorzitter van Woonkracht10, is enthousiast over de oplevering: “Het is goed om te zien dat de bewoners het naar hun zin hebben. Deze twee appartementsgebouwen zijn een meerwaarde voor de wijk. Ik ben blij dat we dit project met vele partners hebben kunnen realiseren, in tijden dat de regering het corporaties bijna onmogelijk maakt te investeren. Nieuwbouw heeft een positief effect op de economie, de bouw en de werkgelegenheid in de regio.”

Wijkrenovatie
De wijk Crabbehof is volop in beweging. Samen met bewoners en instellingen is gewerkt aan de opstelling van een visie voor de toekomst “Kansen voor Crabbehof”. Door de gemeente en de woningcorporaties is gekozen voor een sociale aanpak om de leefbaarheid te verbeteren. Via diverse verbeterplannen wordt er hard gewerkt om de wijk stukje bij beetje mooier en beter te maken. Nieuwbouw en herinrichting van de wijk maken daar onderdeel van uit.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.