Wethouders en raadsleden Dordrecht voeren actie op NS Station voor behoud intercity's

14 oktober 2013
Wethouders en raadsleden Dordrecht voeren actie op NS Station voor behoud intercity's

UP DATE

Leden van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad van Dordrecht zijn vanmorgen met de actie begonnen om het NS station Dordrecht CS als volwaardig station te behouden. Zij deelden flyers uit aan de reizigers met het verzoek om een petitie te tekenen.

Loco-burgemeester Piet Sleeking behoorde tot de actievoerders. Ook zijn collega wethouder Jasper Mos heeft zich op veel plaatsen al ingezet om Dordrecht volwaardig in de dienstregeling te houden van de NS.

Volgens Mos wil de NS met name de directe verbinding Den Haag CS met Brabant (Eindhoven) niet meer langs Dordrecht laten lopen. Rotterdam CS en Breda worden , zonder tussenkomst van Dordrecht, direct met elkaar verbonden via het HSL traject.

De Intercity Vlissingen/Middelburg langs Dordrecht naar Amsterdam CS wordt volgens de plannen van nu niet uit de nieuwe dienstregeling 2015 gehaald.  De NS heeft ook plannen bekend gemaakt om niet te zorgen voor een directe verbinding tussen Dordrecht CS en Antwerpen/Brussel. Deze dienstregeling werd in december 2012 geschrapt voor de Hoge snelheidslijn, maar toen die meer kon rijden werd de oude internationale trein weer van stal gehaald en kreeg Dordrecht weer met Belgie een directe lijn.

Inmiddels is petitie al meeer dan 535  keer ondertekend, ook door gemeenteraadsleden uit Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik do Ambacht.In Dordrecht is er politiek maximaal brede steun om de stad op de intercity-dienstregeling te houden.Op twitter wordt het tekenen van de petitie massaal aanbevolen.

DORDRECHT /DRECHTSTREEK - De NS zegt, zeker met de nieuwe dienstregeling vanaf 2015, meer naar de wensen van de reizigers te willen luisteren. Dordrecht en regio (met circa 270.000 inwoners) hebben echter de indruk, dat de NS steeds minder luistert naar de wensen vanuit de Drechtsteden.

Om de HSL verbinding toch te benutten, wil de NS minder doorgaande treinen over het oude spoor langs Dordrecht laten rijden.  Zo zou de verbinding Den Haag CS naar Eindhoven niet meer langs Dordrecht CS komen. Om politiek Den Haag wakker te schudden voor Dordtse en regionale belangen, is er ook een petitie opgesteld.

De acties vanaf maandag zijn ook bedoeld om via internet handtekeningen te verzamelen onder de petitie.  De Dordtse politiek geeft de volgende info over de actie richting Kamer en NS:

STEUN DE PETITIE: HOUD DE INTERCITY TREINEN IN DORDRECHT
De gemeenteraad, inwoners en bedrijven in Dordrecht zijn een actie gestart - georganiseerd door GroenLinks en D66 - om de Intercity treinen in Dordrecht te behouden. Door de nieuwe maatregelen van NS en kabinet dreigen veel intercity treinen over de HSL lijnen te gaan rijden en die komen dan niet meer in Dordrecht. Dit kan niet, dit moeten we stoppen. De Intercity treinen moeten blijven in Dordrecht.

STEUN DE PETITIE: HOUD DE INTERCITY TREINEN IN DORDRECHT via www.behoudintercitydordrecht.petities.nl

Vanaf maandag 14 oktober 2013 wordt er door politieke partijen geflyerd op het centraal station Dordrecht in de spitsuren 's ochtends en eind van de middag.

We hopen op uw steun. Alleen door massaal in verzet te komen kunnen we de intercity treinen behouden voor Dordrecht en regio.

Dordrecht, behoud intercityverbinding (tekst petitie)

Het kabinet en de NS willen intercitytreinen over de hogesnelheidslijn (HSL) laten rijden.
daarmee rijden ze Dordrecht voortaan voorbij. Dit betekent extra reistijd en vaker overstappen voor de reizigers uit Dordrecht en de regio

PETITIE

Wij

- gemeenteraadsleden van Dordrecht
- reizigers
- bedrijven uit de regio Drechtsteden

constateren

- dat dit slecht is voor:
- de reizigers die dagelijks vertrekken vanaf station Dordrecht richting Amsterdam en Brussel
- de bedrijvigheid en de economische ontwikkeling in Dordrecht en de regio

en verzoeken

alles in het werk te stellen om voor Dordrecht de Intercity status te behouden

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.