Onderzoek dodelijke steekpartij Torenstraat in volle gang

24 mei 2013
Onderzoek dodelijke steekpartij Torenstraat in volle gang

DORDRECHT - Het onderzoek naar het steekincident aan de Torenstraat op vrijdagavond 3 mei is in volle gang. Bij dit misdrijf kwam de 32-jarige Emiel van der Schaft uit Dordrecht om het leven. Het rechercheteam is nog steeds op zoek naar meer informatie.

De politie werkt met een groot aantal rechercheurs aan de zaak en zet alles op alles om dit misdrijf op te lossen. Vooralsnog is het onduidelijk wat er die avond is voorgevallen en wat de toedracht van het steekincident is geweest. Alle scenario’s worden onderzocht.

Onderzoek
In het weekend van 3 mei werden diverse sporen veilig gesteld en spraken rechercheurs met meerdere getuigen. Uit deze sporen en gesprekken blijkt dat het slachtoffer al op het Zwarte Koor gewond is geraakt. Hij wist de Torenstraat te bereiken, waar hij in elkaar zakte en werd gevonden door een omstander. Emiel overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

In de weken na het misdrijf stelden rechercheurs camerabeelden veilig uit de omgeving. Deze beelden worden nauwkeurig bekeken om een eventuele looproute van Emiel te achterhalen, en om te kijken of hij in gezelschap was van een of meerdere personen.

Donderdag 23 mei vond onderzoek plaats in de rioolputten van de Torenstraat en in de omgeving daarvan. Tijdens dit onderzoek werden twee messen aangetroffen die nader onderzocht zullen worden. In het kader van het buurtonderzoek spreken rechercheurs aankomende week – opnieuw – in de omgeving van de Torenstraat met buurtbewoners.

Informatie
Het onderzoek is in volle gang. Tips die we reeds hebben ontvangen worden uitgelopen. En ondanks dat u wellicht al gesproken heeft met de politie, kan het team nog altijd alle informatie gebruiken om dit misdrijf op te lossen.

Heeft u in de loop van de avond iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord? Heeft u informatie, hoe onbelangrijk die ook mag lijken, die kan leiden tot meer duidelijkheid over dit incident?

Belt u dan alstublieft met de politie via 0900-8844. Ook kunt u vragen naar de wijkagenten Betul Kilci of Jelte van Eeuwijk (bureau Groenmarkt). Het team is ook bereikbaar via e-mail: TGO@zuid-holland.politie.nl

Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Voor dit onderzoek is tevens een speciaal nummer bij het Team Criminele Inlichtingen (voorheen Criminele Inlichtingen Eenheid) geopend. U kunt bellen met 06 - 29 44 48 66.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.