FIOD neemt 10.000 flessen illegale drank in beslag

16 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
FIOD neemt 10.000 flessen illegale drank in beslag

DORDRECHT - De opsporingsdienst FIOD van de Dienstbelasting heeft dinsdag een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wordt verdacht van grootschalige accijnsfraude. Tijdens een doorzoeking van zijn bedrijfspand aan de Keerweer werden 22 pallets met illegale drank gevonden.

Het gaat om 10.000 flessen met onder meer om rum, whisky, gin, wodka en tequila. De partij is in beslag genomen. Verder werden in het pand aan de Tweede Tol 58.000 euro aan contact geld en twee vrachtauto's met opleggers in beslag genomen.

5 miljoen
De FIOD vermoedt dat de drank voor de illegale markt van Nederland en Engeland bedoeld was, maar op papier zouden de flessen naar Italië worden vervoerd. Als de drank op de Nederlandse markt zou komen zou voor meer dan vijf miljoen aan accijns zijn ontdoken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.