Ruime schenktijden voor sportverenigingen

16 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Ruime schenktijden voor sportverenigingen

DORDRECHT - Verenigingen mogen tot sluitingstijd alcoholische dranken schenken. Dat blijkt uit het voorstel van het college dat naar de raad is gestuurd. Het college legt daarmee de verantwoordelijkheid voor gematigd drankgebruik bij de verenigingen. Daar hadden deze verenigingen tijdens de inspraakronde ook om gevraagd. In een eerder voorstel mochten verenigingen tot twee uur na de laatste activiteit alcohol schenken. Het college roept in het voorstel op om geen alcohol te schenken bij jeugdactiviteiten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Drank- en horecaverordening Dordrecht naar de gemeenteraad opgestuurd ter vaststelling. Het concept van de verordening heeft ter inzage gelegen van 26 juni tot en met 7 augustus 2013. Naar aanleiding van de reacties op de conceptverordening heeft het college de schenktijden voor sportverenigingen (en andere paracommerciële rechtspersonen) heroverwogen.

Schenktijden
Het college heeft de schenktijden voor paracommerciële rechtspersonen in de Drank- en horecaverordening Dordrecht gelijk gesteld aan de openingstijden zoals opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening Dordrecht. Dit betekent dat er doordeweeks geschonken kan worden van 6.00 uur tot en met 0.00 uur en op vrijdag- en zaterdagnacht tot en met 2.00 uur. De schenktijden blijven daarmee gelijk aan de huidige situatie.

Verantwoordelijkheid
Het verstrekken van alcohol blijft een eigen verantwoordelijkheid van (onder andere) de sportverenigingen. Er wordt een beroep op de verenigingen gedaan om verantwoord om te gaan met alcoholverstrekking en bijvoorbeeld geen alcoholhoudende drank te verstrekken tijdens jeugdwedstrijden. De nadruk ligt daarbij op het voorkomen van verstrekking van alcoholhoudende drank aan 16-minners. Per 1 januari 2014 mag geen alcoholhoudende drank meer verstrekt worden aan 18-minners.

De gemeenteraad moet de Drank- en horecaverordening Dordrecht voor 1 januari 2014 vaststellen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.