PvdA vraagt College op korte termijn een straat of plein naar Jan Eijkelboom te vernoemen

16 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
PvdA vraagt College op korte termijn een straat of plein naar Jan Eijkelboom te vernoemen

DORDRECHT - In dit afgelopen voorjaar heeft de Dordtse PvdA fractie het idee naar voren gebracht om een straat, plein, of laan te noemen naar de Dordtse dichter Jan Eijkelboom. Deze dichter is al zichtbaar in onze stad door dichtregels op muren in de openbare ruimte van Dordrecht. Echter een straat ontbreekt nog.

Vele positieve reacties heeft de PvdA indertijd op dit idee ontvangen, incl. suggesties voor een straat of plein.

De PvdA vindt het recht doen aan de betekenis van Jan Eijkelboom (journalist/dichter/schrijver/stadsdichter) voor Dordrecht, om een straat naar hem te noemen. Bij voorkeur in het centrum, omdat Jan zich daarmee bijzonder verbonden voelde.

De PvdA fractie stelt hierover: "Wij vinden het belangrijk dat Dordrecht speciale aandacht heeft voor Dordtse schilders, schrijvers, politici, etc. vanwege hun specifieke verdiensten niet alleen in Dordrecht maar ook buiten Dordrecht. Dat maakt Dordrecht juist zo karakteristiek. Het plan was om, zodra een nieuw boek over Jan in het najaar gepresenteerd zou worden, dit idee voor een straatnaam wederom naarvoren te brengen".

Inmiddels is bekend geworden dat op 27 oktober 2013 in Merz het boek over het werk van de Dordtse dichter Jan Eijkelboom - geschreven door Rémon van Gemeren, docent van het Joh. de Witt gymnasium, 'Een bezetenheid zo bijna kalm' - wordt gepesenteerd, tijdens een bijeenkomst van DordtLiterair.

Oproep van de PvdA: "De PvdA fractie verzoekt dan ook het college van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht om de naam Jan Eijkelboom te verbinden aan een straat, plein, of laan, bij voorkeur in het centrum van Dordrecht". 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.