Toezichthouders nu ook Ambassadeur van de stad

16 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Toezichthouders nu ook Ambassadeur van de stad

DORDRECHT - De medewerkers van Toezicht Dordrecht zijn dagelijks in de stad aanwezig. Daar worden ze regelmatig aangesproken door bezoekers van de binnenstad, vooral met vragen over bijvoorbeeld bezienswaardigheden of evenementen. Toezichthouders zijn op deze manier vertegenwoordigers van Dordrecht. De afgelopen weken hebben alle 51 buitenmedewerkers van Toezicht een cursus gastheerschap gevolgd.

Wethouder Ruimtelijke Ordening en Binnenstad Piet Sleeking reikte insignes uit aan deze medewerkers op dinsdag 15 oktober in het Stadhuis. Sleeking: “Toezichthouders zijn al klantgericht opgeleid en wezen bezoekers al de weg, maar door deze cursus zijn zij nóg beter in staat een rol als ambassadeur van onze stad te vervullen. Het is ook inspirerend voor hen dat ze naast de rol van toezichtouder eveneens de rol van ambassadeur hebben en dat zij hierom ook worden gewaardeerd.”

Tijdens de cursus hebben de toezichthouders stil gestaan bij hun rol als medewerker van de gemeente Dordrecht én als ambassadeur van en voor de stad. Ze weten wat er in de stad te doen is en kunnen vanaf nu nog beter de bezoeker hiernaar verwijzen. De toezichthouders worden gestimuleerd ook zelf deze bezienswaardigheden te bezoeken om uit eigen ervaring erover te kunnen vertellen. De kennis van de ambassadeurs over de binnenstad wordt regelmatig bijgespijkerd.

Insignes
Om het ambassadeurschap herkenbaar te maken zijn speciale ambassadeursinsignes ontworpen in de huisstijl van de gemeente Dordrecht. Alle toezichthouders die de cursus hebben gevolgd, dragen het insigne vanaf vandaag op hun uniform.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.