Rockband 'Nduss' in landelijke finale Battle of the Coverbands

17 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Rockband 'Nduss' in landelijke finale Battle of the Coverbands

DORDRECHT - De Dordts/Brabantse rockband Nduss staat zaterdag 23 november in de landelijke finale van The Dutch Battle of the Coverbands. Die wordt vanaf 19.30 uur gehouden in de Koloszaal in Raamsdonksveer.

Nduss heeft het afgelopen anderhalf jaar door heel Nederland getourd en heeft inmiddels een grote schare vaste fans achter zich staan. ,,Die willen we allemaal naar de Koloszaal in Raamsdonksveer halen,” zegt de Dordtse zanger André Oerlemans.

Nduss is geen traditionele coverband of tributeband, maar heeft een eigen concept ontwikkeld. Onder de naam ‘Alanis Meets Simple U2’ brengt Nduss optredens waarin nummers van Alanis Morissette, Simple Minds en U2 centraal staan. De sets worden aangevuld met nummers van Pink, Red Hot Chili Peppers, The Script, Kings of Leon, Anouk,  The Cult en Adèle.

De band heeft daarmee een prima live-reputatie opgebouwd. Of er nu gespeeld wordt in een muziekcafé, op een themafeest of op een festival, het publiek is steeds weer onder de indruk van de energie, de dynamiek, het spelplezier en de totaalsound van Nduss. De band bestaat uit zes ervaren muzikanten die rockmuziek willen maken zoals die ooit bedoeld was: met rauwe opzwepende gitaren, strakke groovy drums, vette baspartijen, melodieuze toetsen, meerstemmige zang en vooral: met vuur en passie.

The Dutch Battle of the Coverbands is een landelijke coverbandcompetitie. Zowel de non-profit organisatie als de deelnemende bands steunen daarmee ook goede doelen als Fight Canser, Pink Ribbon en KiKa. De spannende strijd van de Dutch Battle reist door heel Nederland. Alle coverbands worden op diverse punten beoordeeld door een vakbekwame jury. Ook het publiek mag stemmen op zijn favoriete coverband.

Nduss won de voorronde in Oss, kwam door de kwartfinale in Uden en won tot zijn eigen verbazing zelfs de halve finale in Roermond. Aanvankelijk zou de finale net als de voorgaande editie in de Melkweg in Amsterdam worden gehouden, maar die werd op het laatste moment verplaats naar de Koloszaal in het Brabantse Raamsdonksveer, voor veel bandleden in hun achtertuin.

Omdat zangeres Debbie Potter tegen die tijd hoogzwanger is, betekent de finale ook op dat vlak een enorme uitdaging. Oerlemans: ,,De vraag is of ze het gaat halen of niet.” Potters zelf is optimistisch: ,,Al moet ik het uit mijn tenen halen. In die finale wil ik erbij zijn.”

Fotobijschrift:
De band Nduss treedt vaak op grote festivals op en won de halve finale van de Dutch Battle of the Coverbands.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.