Verlies van Dordrecht Lions tegen Unis Flyers Heerenveen

17 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Verlies van Dordrecht Lions tegen Unis Flyers Heerenveen

DORDRECHT - Het ere-divisie team van Dordrecht Lions heeft woensdagavond na een goede start met 2-7 verloren. Na een 2-0 voorsprong moest uiteindelijk de thuis partij bakzeil halen tegen het sterke Heerenveen.

Na een mooie maar ook een, tot de laatste seconde, spannende wedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen afgelopen zaterdagavond waarbij de winstpunten naar Dordrecht konden worden meegenomen,was het woensdagavond de beurt om zo‘n zelfde  resultaat te halen tegen Unis Flyers Heerenveen. Het is voor de Lions nieuw om ook wedstrijden door de weeks te spelen.

De wedstrijd trok ongeveer 250 bezoekers.

Fabian Schotel kreeg wederom van coach Alexander Jacobs het vertrouwen om het Dordtse doel te verdedigen.

De Lions begonnen als underdog vol overgave aan de wedstrijd en waren zeker in de beginfase de betere partij.  Dit resulteerde na ruim 7 minuten speeltijd in een doelpunt gescoord door Valentijn Scheffe, nadat Dion van ’t Hof middels fore-checking de puck in het aanvalsval had onderschept. De defence Reinier Staats was mede verantwoordelijk voor de assist.

Een paar minuten later ontstond er voor de Lions een powerplay situatie, doordat Nick de Jong van Heerenveen voor Hooking naar de strafbank was gestuurd. Deze kans werd door de Lions prima benut. Don Nichols scoorde met een onetimer vanaf de blauwe lijn nadat hij door Clinton Pettapiece en John Versteeg was aangespeeld. En dan staat het plotseling 2-0.

Lang kon daar niet van genoten worden want een halve minuut later zorgde de Flyers weer voor de aansluiting en kort daarna gevolgd door nog twee treffers  Met de stand 2-3 werd de thee opgezocht.

De tweede periode wisten de Lions goed stand te houden tegen de steeds sterker wordende Flyers.  Deze laatste voerde het toch al hoge tempo verder op.  De Lions daarentegen voerde ook de druk op, met name bij het vijandige doel. Toch wisten diezelfde flyers deze periode één  doelpunt te scoren waardoor de stand uitliep naar 2-4.  Ook uit de tweede powerplay konden de Lions geen voordeel halen.

De derde periode was duidelijk in het voordeel van de Flyers die in de beginfase zelfs shorthanded konden scoren. De toch al fysiek sterkere Flyers maakten op een gegeven moment het verschil, met name tijdens de duels aan de boarding. De technisch vaardige Kevin Bruijsten scoorde totaal 5 maal. De Lions zakte deze periode verder in en wisten elkaar niet meer te vinden. Met een eindstand van 2-7 moest men genoegen nemen.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat zijn ploeg de eerste 2 perioden goede tegenstand heeft geboden. “Een groot gedeelte van de eerste periode hebben we de Flyers weggespeeld.  Op een gegeven moment zag je toch dat de individuele kwaliteiten van de flyers de doorslag gaven. De Flyers hebben veel spelers met lengte, gewicht en kracht en is duidelijk de betere ploeg. Wij moeten het dan van de snelheid hebben. De batterij raakte aan het eind van de tweede periode op en dat zag je ook op het scorebord, zeker op het moment dat zij er nog een tandje bijzette. We kijken nu uit naar het duel in het aankomende weekend tegen Geleen. Daar moeten we onze punten pakken ”

Foto: Fintan Planting

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.