Creativiteit met een duurzaam tintje tijdens herfstvakantie bij Weizigt

18 oktober 2013 door Eva Baars
Creativiteit met een duurzaam tintje tijdens herfstvakantie bij Weizigt

DORDRECHT -  Komende week is het weer herfstvakantie en organiseert Weizigt voor alle vakantievierders weer leuke activiteiten. Kinderen kunnen zich onder andere inschrijven voor een schilderworkshop, een workshop met zowel een creatief als duurzaam tintje.

Kunstenaressen Jolande Vermeulen en Donie Dubbeldam organiseren tijdens de herfstvakantie een schilderworkshop. Kinderen tussen 4 en 14 jaar worden uitgedaagd hun creatieve ik naar boven te halen maar daarnaast ook na te denken over duurzaamheid. De kunstenaressen verwerken namelijk hun eigen installatie op het terrein van Weizigt in de activiteit. De installatie met als thema ‘Plastic Soep’ laat op een originele wijze zien hoe het gesteld is met onze wereldzeeën. Het werk laat jong en oud kennis maken met een ernstige vorm van vervuiling die anders, letterlijk, niet aan de oppervlakte komt. Samen met de kinderen bekijken de kunstenaressen vooraf de installatie om daarna de Plastic Soep in de schilderijen terug te laten komen.

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de schilderworkshop die op dinsdag 22 oktober plaats zal vinden. De workshop start om 13.00 uur en kost €10,-. Aanmelden kan per e-mail via weizigt-nmc@dordrecht.nl of telefonisch via (078) 770 8200.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.