Kitty Kruger lijstrekker bij Groen Links Dordrecht

20 oktober 2013
Kitty Kruger lijstrekker bij Groen Links Dordrecht

DORDRECHT - Kitty Kruger is vandaag gekozen als lijsttrekker bij Groen Linnks Dordrecht. Ze is al betrokken als commissielid bij het werk van de gemeenteraad van Dordrecht. Ze werd al eerder getipt door columnist Kees Thies in AD De Dordtenaar

BurgerRaadslid e-mail adres K.Kruger@dordrecht.nl

donderdag 25 apr 2013 (laatst gewijzigd op: 25 april 2013, 23:39)

DORDRECHT -  Columnist Kees Thies van Ad De Dordtenaar loopt alvast bij partijen de kanshebbers langs voor een prominente positie in 2014 voopr de kandidatenljst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bij GroenLinks komt er een wisseling van de wacht na het tijdperk Mary Ruisch. Kees tipt zijn oud-klasgenoot Kitty Kruger die meedraait in de fractie van GroenLinks en de politiek als commissielid. Ze is nog geen raadslid.

UIteraard zal GroenLinks zeggen dat Kees Thies niet over de kandidaatstelling gaat, maar de columnist vindt het mooi om vanuit zijn eigen perspectief de politiek dichter bij de mensen te brengen.

Kees Thies schrijft: Volgens mij is er binnen de fractie officieel nog niks besloten, maar ik kan me haast niet voorstellen dat iemand anders dan Kitty Kruger, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, de kar van GroenLinks in Dordrecht gaat trekken. Misschien is het ook wel een beetje ‘wishfull thinking’ van mijn persoontje, want ik heb nu eenmaal een zwak voor de mens Kitty Kruger die, voor zover ik dat kan en mag beoordelen, geboren is met een ‘groot’ groen hart, dat ook nog eens stevig  ‘ter linkerzijde’ verankerd zit. En trouwens, ik vind dat ik  dat ik het wel een beetje mag beoordelen want ooit deelde ik met Kitty de middelbare schoolbankjes en al in die jaren was zij een maatschappelijk bewuste en strijdvaardige mede-leerling die absoluut niet tegen onrecht kon.

Ik herinner me (en nu klap ik dus letterlijk ‘uit de school’) dat zij ooit woedend het klaslokaal verliet toen een van de leraren zich denigrerend uitliet over een klasgenoot van Turkse afkomst. Met die daad (we waren hooguit 14 of 15 jaar oud en jongens zijn op die leeftijd meestal wat slomer dan meisjes) opende zij ook mijn ogen. Zonder nou te overdrijven denk ik dat mijn beslissing om (‘later als ik groot ben’) de journalistiek in te gaan op die dag misschien wel ontkiemd is. Het opvolgen van de charismatische en altijd goed geïnformeerde Mary Ruisch, die bijna zestien jaar lang, namens ‘de groenen’ gezichtsbepalend was in de gemeenteraad, maar er nu toch écht een punt achter gaat zetten, zal zeker geen eenvoudige opgave zijn. Ik ben er van overtuigd dat Kruger, nu nog burgerraadslid, er klaar voor is.

GroenLinks, al sinds jaar en dag goed voor drie zetels in de Dordtse raad, deed het, bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen (2010) lokaal heel behoorlijk, want met 4.267 stemmen boekte de partij een winst van maar liefst 614 stemmen… nét te weinig om dat vierde stoeltje, dat in 2006 verloren ging, weer terug te winnen. Met duurzaamheid als belangrijkste ‘wapen’ en met Kruger als ‘uithangbord’ zou dat volgend jaar zomaar eens goed kunnen komen.
 
 

Deel dit artikel via je: 'Kees Thies tipt bij GroenLinks Dordrecht oud-klasgenoot Kitty Kruger voor koppositie' delen via Twitter 'Kees Thies tipt bij GroenLinks Dordrecht oud-klasgenoot Kitty Kruger voor koppositie' delen via LinkedIn 'Kees Thies tipt bij GroenLinks Dordrecht oud-klasgenoot Kitty Kruger voor koppositie' delen via Facebook

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.