Inzegening Taizé kruis

21 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Inzegening Taizé kruis

DORDRECHT - Tijdens de interkerkelijke Taizéviering werd op zondag 20 oktober in de Antoniuskerk aan de Burgemeester de Raadtsingel te Dordrecht, het nieuwe Taizékruis ingezegend.

Pastoor Tj. Visser van de Heilige Theresia van Avila Parochie heeft samen met Ds. Streefkerk van de PKN gemeenschap van de Ontmoetingskerk aan het begin van de viering het kruis ingezegend. Het kruis neemt in elke viering een belangrijke positie in omdat er op het kruis de kernboodschap van het Christelijk evangelie weergegeven wordt. De viering speelt zich hoofdzakelijk rond het kruis af.

Taizé is een internationale, oecumenische geloofsgemeenschap in het Franse dorpje Taizé. Jongeren uit heel de wereld komen hier heen om samen met de broeders hun geloof te beleven en verdiepen. De gezongen liederen in diverse talen kenmerken zich door eenvoud en herhaling.

In Dordrecht wordt er elke maand een Taizéviering georganiseerd in verschillende kerken en geloofsgemeenschappen. In de afgelopen jaren werd hiervoor een Taizékruis gebruikt wat geleend werd vanuit een van de kerken. Nu is er speciaal een kruis gemaakt voor de Taizévieringen in Dordrecht.

De eerstvolgende viering wordt gehouden op 17 november om 19:00 uur in de Open Hof aan de Herschelstraat 27. De deuren zijn vanaf 18:30 uur geopend voor inzingen. Na afloop is er koffie en thee.

Voor meer informatie en data van andere vieringen verwijzen wij u naar onze website: www.taizedrechtsteden.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.