Jan Rietveld schrijft boek: "Is kerkelijke verdeeldheid zonde?"

24 oktober 2013
Jan  Rietveld schrijft boek: "Is kerkelijke verdeeldheid zonde?"

DORDRECHT - Dordtenaar Jan  Rietveld heeft een een boek geschreven dat de titel ‘Is kerkelijke verdeeldheid zonde?’ heeft meegekregen.
De gereformeerde gezindte is kerkelijk verdeeld. Hoewel één in Schrift en belijdenis, zijn er tal van onderscheiden kerkverbanden. Met verschillende predikanten en ambtsdragers uit de bevindelijke gereformeerde gezindte werd door Rietveld een persoonlijk gesprek gevoerd over de kerkelijke verdeeldheid. Het is de wens van Rietveld mensen tot nadenken te zetten over de vraag of kerkelijke verdeeldheid zonde is.

Op vrijdagavond 15 november wordt het boek gepresenteerd in de Trinitatiskapel en vindt er een debatavond plaats rond het boek.

Aan het debat onder leiding van mr. drs. Pieter Verhoeve werken vertegenwoordigers van de diverse kerkverbanden mee, te weten o.a. ds. P. de Vries, predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente te Boven-Hardinxveld; ds J.M.J. Kieviet, Christelijk Gereformeerd predikant van Dordrecht-Centrum; drs. P.A. Zevenbergen, vertegenwoordiger van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland.
Ds J.M.J. Kieviet hoopt de avond te openen en een appèlwoord uit te spreken.
De muzikale invulling wordt verzorgd door de Dordtse Stadbeiaardier, de bekende musicus Boudewijn Zwart.
Hij hoopt de samenzang te begeleiden en hij hoopt de avond op te luisteren met passende muzikale intermezzo’s op zowel orgel als piano.

Er is ruimschoots gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.
Tijdens deze avond is een boekentafel aanwezig van uitgeverij ‘Om Sions Wil’ en kan het boek van Jan Rietveld worden aangeschaft.
De avond begint om 19.45 uur. De deuren van de kerk zijn open om 19.15 uur.
De kerk bevindt zich aan de Vriesestraat 20-22.
De toegang is gratis.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.