RTV Dordrecht krijgt veel aandacht voor ontmaskering van POW NEWS nep demonstrantie

25 oktober 2013

DORDRECHT -  Veel aandacht voor RTV Dordrecht. De zender ontmaskerde een nepdemonstrantie van POWNEWS. Verslaggever Tom Staal en zijn team namen vooraf de jassen van drie dames in ontvangst, die daarna opvallend voor de door politie bewaakte deur van de Grote Kerk verbleven. Zelfs verslaggever Tom van de ormoep vond dat de voorzitter van de nationale synode prima met de actie van zijn omroep om ging. Hij zei wel eigenlijk geen vragen te kunnen beantwoorden. Tom was aan het woord. De omroep hanteert zelf in uitzendingen op Nederland 3 andere journalistieke normen en valt bij mensen gewoon binnen die aan het werk zijn.

Locoburgemeester en wethouder Piet Sleeking liet via twitter weten vraagtekens te zetten bij de door POWNEWS geregeld nepdemonstrantie.

 

Bericht RTV Rijnmond:

Nep-actievoersters bij Dordtse synode

Drie vrouwen die vrijdagmiddag hebben gepraat met voorzitter Gerrit de Fijter van de synode in Dordrecht, waren geen actievoersters. Dat heeft de internationale vrouwenorganisatie Femen laten weten.

Femen had vrijdagochtend willen demonstreren bij de Grote Kerk in Dordrecht. Toen hun plan was uitgelekt, zagen de actievoersters ervan af omdat de politie hen zou opwachten en de demonstratie onmogelijk zou maken. De organisatie vond bovendien dat ze met alle publiciteit haar doel al had bereikt: duidelijk maken dat de synode nog steeds een mannenzaak is.

Drie vrouwen
In de middag werd bekend, dat er toch drie vrouwen in de kerk waren geweest en met de synodevoorzitter hadden gepraat. Volgens RTV Dordrecht zouden die zijn ingehuurd door de omroep Powned.

Netjes gekleed
Synodevoorzitter De Fijter heeft de dames binnengelaten, "omdat wij een kerk zijn en iedereen daar welkom is. De dames waren netjes gekleed en ze deden niets wat niet mag, dus heb ik gewoon met ze gepraat. Ik zie God in ieder mens."

Mooi geweest
De vrouwen zijn een poosje blijven zitten en vervolgens weer weggegaan. Dat het geen demonstrantes waren, hoorde De Fijter pas toen ze al vertrokken waren. "Daar wil ik het verder niet meer over hebben", zegt hij, "het is mooi geweest".

RTV Dordrecht maakte deze reportage over de nep-actievoersters:

 

POW NEWS zegt zelf over de eigen formule:

Toonzetting: rauw, provocerend, dwars, intelligent en ongecensureerd.

PowNews moet emotie oproepen. Je loopt ermee weg, of je haalt je neus ervoor op. Een middenweg bestaat niet. PowNews is niet politiek correct en zal minimaal eens per week stof moeten doen opwaaien. PowNews is er 5 dagen per week (Champions League- avonden uitgezonderd) en wil de ochtend erop het gesprek bij de koffie-automaat bepalen. PowNews legt de lat bewust hoog, maar wij hebben tot op heden als enige bewezen een gevoelige snaar te kunnen raken bij de netwerkgeneratie. PowNews is onvoorspelbaar en dus gevaarlijk voor iedereen.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.