Dordrecht Lions verliest van de landskampioen HYS The Hague

25 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Dordrecht Lions verliest van de landskampioen HYS The Hague

DORDRECHT - HYS The Hague heeft in de wedstrijd tegen Dordrecht Lions de 3-6 winst naar zich toegetrokken. Na een gewonnen eerste periode werd uiteindelijk het verschil gemaakt in de tweede periode.

Na een 6-8 winst van afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Noptra Eaters Geleen, stond woensdagavond de wedstrijd tegen het Haagse ere-divisie team HYS The Hague op de rol.

De 450 toeschouwers zagen dat Kisito Zonneveld  deze keer het Dordtse doel verdedigde. En dat heeft hij met verve gedaan. Het bedrijf Sani-Dump was deze keer de wedstrijdsponsor.

Voor de derde keer op rij startte de Lions zeer voortvarend de wedstrijd. Met amper een minuut speeltijd op de  klok opende Dan Koudys de score na een assist van Jeroen van den Broek. De Hagenezen waren door deze snelle score overrompeld maar wisten zich zelf weer te herpakken en scoorde na ongeveer 7 minuten de gelijkmaker. Twee minuten later was het wederom Dan Koudys die de Lions weer op voorsprong zette. Reinier Staats en John Versteeg brachten Koudys in positie. De Lions lieten vervolgens in de laatste minuten van de eerste periode zien, hongerig te zijn. Ondanks een spervuur aan schoten op het vijandelijke doel bleef de stand ongewijzigd. Het was de goalie van HYS die hun in de wedstrijd hield.

De tweede periode was een schril contrast van de eerste periode. Ondanks een paar goede kansen aan de Dordtse kant wist HYS na 6 minuten speeltijd de gelijkmaker te scoren.  En er zaten meer doelpunten in de lucht, gekeken naar het overwicht dat HYS  in deze periode toonde. Twee minuten later werd de derde treffer gescoord en keken de Lions tegen een achterstand aan. Het vierde doelpunt volgde kort daarna. Aan het einde van deze periode wisten de Hagenezen de deur als het ware in het slot te gooien door een doelpunt tijdens de Penalty kill van de Lions. De forward Willy Schut was kort daarvoor naar de strafbank gestuurd ivm slashing. In de laatste minuut werd helaas een doelpunt van de Lions afgekeurd ivm “Too many men on the ice”.

De derde periode  maakte de Lions er toch weer een wedstrijd van. Er werd op karakter gespeeld met enorm veel inzet en werklust. Toch kon het niet voorkomen dat HYS uitliep naar een 2-6 voorsprong. Met name door de vasthoudendheid van Dan Koudys werd na 9 minuten het derde Dordtse doelpunt gescoord door Jeroen van den Broek nadat hij door John Versteeg was aangespeeld. Met de stand 3 tegen 6 werd deze aantrekkelijke wedstrijd tot aan het eindsignaal uitgespeeld.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat de wedstrijd door de Lions in de tweede periode was weggegeven:” Het positieve was dat we in de derde periode weer hebben laten zien wat we waard zijn. Je ziet dat we wederom een stap in de goede richting hebben gemaakt. Het is overigens geen schande om van HYS te verliezen, gekeken naar de individuele kwaliteiten van sommige Haagse spelers. Deze wedstrijd heb ik wat beslissingen moeten nemen in het belang van het team. Ik heb wat spelers verschoven in de lijnen doordat sommige spelers verslapte of niet in dienst speelde van het team. Er zitten namelijk spelers op de bank die de rol van hun persoonlijke concurrent graag over willen nemen. Dit is niet persoonlijk bedoeld maar zo houdt men elkaar wel scherp. Zie het als een gezonde concurrentie.” Op de vraag wie de Man of the match was gaf Jacobs overtuigend aan:”Dan Koudys. Hij zorgde voor veel scoringskansen en blonk uit in werklust”.

Aanstaande zondag om 18:15 uur speelt Dordrecht Lions de thuis wedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen.  Beide teams zijn aan elkaar gewaagd.

Foto: Van 9pm.nl , Fintan Planting

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.