Burgemeester Brok aanwezig bij Hollandday in Varna Bulgarije

25 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Brok aanwezig bij Hollandday in Varna Bulgarije

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Tijdens een bezoek aan Varna in Bulgarije zal burgemeester drs. A.A.M. Brok aanwezig zijn bij de doop van een schip van baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht. Burgemeester Brok zal tijdens de reis vergezeld worden door vice-voorzitter van het dagelijks bestuur van de Drechtsteden, de heer Tanis, tevens wethouder in Sliedrecht, de heer Van Verk van de Dordtse gemeenteraad en de directeur van Florensis uit Hendrik Ido Ambacht.

Holland Day in Varna
Het bezoek is het eerste bezoek sinds een nieuwe burgemeester in Varna is gekozen en een nieuwe Nederlandse Ambassadeur in Bulgarije is aangesteld.

Op donderdag 24 oktober 2013 is het Holland Day in Varna. Op deze dag zal de Nederlandse Ambassade extra aandacht besteden aan de contacten tussen Bulgaarse en Nederlandse bedrijven met een business seminar. Er is een foto-expositie waarbij ook foto’s van het Drechtstedengebied getoond worden. Tijdens het business seminar vertellen vijf bedrijven, waaronder baggerbedrijf De Boer, over hun ervaringen in de samenwerking tussen Bulgarije en Nederland.

Baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht
Trots is onze regio dat door de stedenbandrelatie bedrijven elkaar weten te vinden en gaan samenwerken. “Daarom is een stedenbandrelatie belangrijk: niet praten, maar elkaar versterken. Zorgen dat we elkaar economisch versterken. Dat is ook het doel van het gemeentelijk beleid in Dordrecht”, aldus burgemeester Brok.

Tijdens het bezoek wordt burgemeester Brok vergezeld door de vice-voorzitter van het dagelijks bestuur van de Drechtsteden, de heer Tanis. Hij is tevens verantwoordelijk voor het onderdeel Economische Topsectoren en Logistiek. Gemeenteraadslid Van Verk (PvdA) uit Dordrecht neemt ook deel aan de reis. De PvdA heeft de stedenband met Varna geadopteerd. Tot slot gaat ook een vertegenwoordiging van het bedrijf Florensis uit Hendrik Ido Ambacht mee voor een eerste verkenning van mogelijke handelsbetrekkingen in Varna en Bulgarije. 

Onlangs bezocht de Bulgaarse ambassadeur Dordrecht en Hendrik Ido Ambacht nog en toonde een bijzondere belangstelling voor bedrijven uit de Drechtsteden die exporteren naar Bulgarije.

De contacten tussen Dordrecht en Bulgarije zijn stevig. In 2007 trad Bulgarije toe tot de Europese Unie. Reeds ver daarvoor waren er al relaties tussen Dordrecht en de plaats Varna in Bulgarije. De eerste contacten werden gelegd in 1979. De samenwerking werd bezegeld in 2001.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.