Discussie over verlening ereburgerschap door wachtgeldaffaire rond oud-wethouder

25 oktober 2013

DORDRECHT –  Ex-wethouder Jannie van der Loos, die één van de twee vrouwen uit Dordrecht is die ereburger werd, blijft in het nieuws. De politiek leider van Beter voor Dordt (BVD) en wethouder Piet Sleeking stuurde het volgende twitter bericht de wereld in:

Piet Sleeking@pietsleeking 11u

N.a.v. actuele discussie: #ereburgerschap vd stad moet m.i. gebaseerd zijn op bijzondere prestatie & niet op duur v functie/wethouderschap.

Sleeking doet deze toevoeging, nadat hij aan zijn twitter volger het bericht heeft doorgestuurd van een oud-klasgenoot van Jannie van der Loos. Zij schrijft een persoonlijke brief aan Jannie over het gegeven dat zij vanaf 2002 wachtgeld geniet.

Van der Loos is ook in het nieuws als voorzitter van de voedselbank, die volgende week zaterdag de beschikking krijgt over een nieuw distributiecentrum bij de Hoop. Zij zal dat openen.

Piet Sleeking begon in 1994 als gemeenteraadslid in de Dordtse politiek en maakte Jannie van der Loos nog acht jaar als wethouder mee tot 2002. Sleeking is vanaf 2010 wethouder en de politieke leider van de grootste fractie in de gemeenteraad van Dordrecht. Mede door de discussie in het land wordt gesproken over een wachtgeldaffaire alhoewel de Dordtse wethouder formeel in haar recht staat, want zij maakt gebruik van rechten die bij haar aftreden in 2002 bestonden. De mening in de samenleving is veel veranderd en mensen vinden dat wachtgeld geen hangnet maar hooguit een vangnet mag zijn. Oud-minister Leers is ook ambassadeur van plannen om oud-politici snel weer aan de bak te helpen.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.