Dordrecht Lions pakt belangrijke punten tegen Eindhoven Kemphanen

29 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Dordrecht Lions pakt belangrijke punten tegen Eindhoven Kemphanen

DORDRECHT - Dordrecht Lions heeft afgelopen zondagavond twee belangrijke punten gepakt tijdens de wedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen. Door deze winst weekt Dordrecht Lions zich los van de onderste twee teams.

In een redelijk gevuld IJsstadion aan de sportboulevard hebben de toeschouwers een aantrekkelijk en spannende wedstrijd gezien. Dordrecht Lions had deze competitie al een keer met 2-4 gewonnen tijdens de uitwedstrijd tegen Kemphanen Eindhoven. Een reden te meer om deze winstpartij nog een keer dunnetjes over te doen voor eigen publiek.

Wederom was Sani-Dump deze avond de wedstrijd sponsor.  Coach Alexander Jacobs had Kisito Zonneveld verkozen tot de goalie van de Lions.

Kort na aanvang van de eerste periode scoorde Eindhoven Kemphanen de openingstreffer tijdens de powerplay, doordat Clinton Pettapiece even daarvoor de strafbank kon opzoeken vanwege `Hooking`.  Kemphanen strafte deze man meer situatie genadeloos af. In de eerste minuten waren de Kemphanen de betere ploeg. Het oogde bij de Lions wat paniekerig. Pas na een kwartier speeltijd kregen de Lions wat meer vat op het spel. Het was Erik Vos die short handed na een gekregen stretch pass van Mitchell Riedijk, 1 op 1 op de goalie afreed en vakkundig de puck in het net liet verdwijnen. Deze stand bracht weer evenwicht in de wedstrijd. Over en weer werden snelle en gevaarlijke breakouts gespeeld waarbij veelal de beiden goalies hun teams in de wedstrijd hielden.  Toch zorgde Jeroen van de Broek op de valreep dat de Lions met een 2-1 voorsprong de thee konden opzoeken. Hij scoorde 3 seconden voor tijd, met de backhand in de linkerhoek nadat hij was aangespeeld door John Versteeg.

In de  tweede periode zorgden beide teams ervoor dat het tempo verder omhoog ging. Na twee gespeelde powerplays was het uiteindelijk John Versteeg die de powerplay wist te benutten door een  fraai doelpunt, uit een nagenoeg onmogelijke hoek.  Reinier Staat kon de assist op zijn naam laten schrijven. De 3-1 was een feit. Met deze stand werd deze periode uitgespeeld.

Na vier minuten speeltijd in de derde periode zorgden de Kemphanen weer voor de aansluiting door een doelpunt van Vladislav Dobrenkys. In de achtste minuut moest Dan Koudys ook nog alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. De puck werd door hem van de doellijn gehaald. De druk op de Lions werd verhoogd, zeker gezien het feit dat Willy Schut 2 minuten voor het eindsignaal in het neutrale vak tegen de 2 minuten straf opliep wegens “Tripping”. 

Met deze man meer situatie besliste de coach van Kemphanen  in de laatste minuut om ook zijn goalie eraf te halen in ruil voor een veldspeler waardoor Kemphanen met twee man meer op het ijs kwamen te staan. Deze laatste beslissing heeft echter geen resultaat opgeleverd. Na een breakout van Erik Vos kon hij alleen op het Empty Net afrijden. Doordat hij door een Kemphaan onderuit werd gehaald, besliste de referee reglementair een doelpunt toe te kennen. Met de eindstand 4-2 werd de wedstrijd uitgespeeld.

Coach Alexander Jacobs gaf toe dat de overwinning geen gemakkelijke was: “We kunnen spreken van een werkoverwinning. We begonnen met een soort slowstart waarbij eerste 10 minuten duidelijk voor Eindhoven was. Pas in de loop van de eerste periode konden de wedstrijd in evenwicht brengen. Tijdens tweede periode die voor de Lions al een tijdje bekend staat als de zwakste van de wedstrijd, werd nu beter gespeeld. Toch oogde het af en toe rommelig. De vele Powerplays werden niet goed benut, daarentegen heeft Eindhoven maar één keer gescoord tijdens de vele Penalty kills. We gaan ons nu opmaken voor de wedstrijd tegen Heerenveen”

Dordrecht Lions speelt aanstaande woensdag 30 oktober de uitwedstrijd tegen Unis Flyers Heerenveen. Aanvang 20:00 uur

Zondag 3 november gaan de Lions op bezoek bij Herentals. Aanvang 20.00 uur.

De eerste thuis wedstrijd is op woensdagavond 6 november. De Lions treffen dan de koploper Destil Trappers Tilburg.

Foto: van 9pm.nl , Fintan Planting.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.