Topspreker over trends en transparantie bij MVO Drechtsteden

30 oktober 2013 door Eva Baars
Topspreker over trends en transparantie bij MVO Drechtsteden

DORDRECHT - Donderdag 28 november vindt de vijfde bijeenkomst van MVO Drechtsteden plaats bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Niels Oskam, oprichter van vergelijkingssite Rank a Brand, zal tijdens deze avond de trends en ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen presenteren. Daarnaast zal hij vertellen over Rank a Brand, de grootste vergelijkingsite van Europa waarop merken op duurzaamheid vergeleken worden. Dit jaar steeg Niels Oskam maar liefst 25 plaatsen in de Trouw Duurzame 100 en is daarmee een van de snelste stijgers.

Duurzaamheid onder de loep

Ondanks de economische crisis vindt 1 op de 3 Nederlanders duurzaamheid een belangrijk aankoopcriterium. Via de website www.rankabrand.nl worden bedrijven aan de hand van trendanalyses en merkvergelijkingen per branche gerangschikt. Consumenten kunnen zo eenvoudig zien hoe duurzaam bedrijven zijn op thema’s als milieu, klimaat en arbeidsomstandigheden.

Het programma van donderdag 28 november ziet er als volgt uit:   

18.00 uur

Community of Practice bijeenkomsten:

  • Milieubarometer voor het MKB
  • CO2-Prestatieladder
  • ISO 26000 - duurzame winst voor bedrijven

19.00 uur

Gezamenlijke maaltijd

19.45 uur

Presentatie door Niels Oskam, oprichter Rank a Brand

21.00 uur

Netwerkborrel

22.00 uur

Afsluiting

Lidmaatschap

De bijeenkomsten van MVO Drechtsteden zijn sinds 1 mei alleen toegankelijk voor leden. In 6 maanden tijd zijn al 35 bedrijven lid geworden van MVO Drechtsteden, waaronder Xylem Water Solutions Nederland, WTH Vloerverwarming, STILL Intern Transport en Houtgroep van Drimmelen. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl/bedrijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.