Basisscholieren uit de Drechtsteden gratis op ontdekkingstocht in Dordrecht

31 oktober 2013 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseerde Dordrecht Marketing een interactieve ontdekkingstocht voor de klassen 6 en 7 van de basisschool. Na het grote succes van de voorgaande edities, hebben dit jaar ook scholen uit de Drechtsteden deelgenomen en kennis gemaakt met Hollands oudste stad. De Waterbus zorgde daarbij voor een veilige oversteek van de klassen.
 
Op maar liefst 32 ochtenden en middagen in het voor- en najaar hebben leerlingen van basisscholen uit Dordrecht en de Drechtsteden deelgenomen aan de gratis ontdekkingtocht. Het betekende voor vele klassen een echt schooluitje. De doelstelling is om scholieren op jonge leeftijd kennis te laten maken met de stad die een onmiskenbare rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.
 
‘Scholieren leren op een laagdrempelige manier hun eigen stad écht kennen en zijn na een ontdekkingstocht laaiend enthousiast over alle indrukken’, zegt initiatiefnemer Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. ‘Maar de historische betekenis van Dordrecht reikt verder om dit alleen over te brengen aan Dordtse kinderen. De rivieren waaraan alle Drechtsteden liggen waren al vanaf de dertiende eeuw belangrijke Hollandse handelsroutes waarin Dordrecht een vooraanstaande positie innam. Daarom zijn ook klassen uit de Drechtsteden uitgenodigd om een stukje van deze rijke historie mee te geven.’
 
Scholen uit de Drechtsteden konden kosteloos gebruik maken met de Waterbus, die bovendien gratis dagkaarten ter beschikking stelden aan de verschillende scholieren. ‘Dordrecht is onlosmakelijk verbonden met water en de Waterbus, vandaar dat wij dit initiatief van harte ondersteunen. Op deze manier kunnen we eraan bijdragen dat scholieren uit de Drechtsteden kennis maken met Dordrecht. Met het ter beschikking stellen van de dagkaarten hopen we dat we deze scholieren en ouders op een later moment weer mogen verwelkomen op de Waterbus’, aldus Gerbrand Schutten, directeur van Aqualiner-Waterbus.
 
De schoolklassen zijn in de monumentale binnenstad op sleeptouw genomen door Stadsomroepster Darja de Caluwé. Het programma bestaat uit een bezoek aan intree Dordrecht, hét informatiecentrum van de stad. Aansluitend vindt er een stadswandeling plaats met spannende verhalen die langs de vele monumenten voert. Als letterlijk hoogtepunt wordt de toren van de Grote Kerk beklommen. Deze week worden de laatste schoolklassen bij intree Dordrecht ontvangen. In 2014 is het weer de bedoeling dat er ontdekkingstochten worden georganiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.