Jeugd Wielwijk krijgt voetbalclinic van FC Dordrecht

01 november 2013 door Hennie van der Zouw
Jeugd Wielwijk krijgt voetbalclinic van FC Dordrecht

DORDRECHT - In samenwerking met de Short Stay Facility (SSF) in Dordrecht organiseerde FC Dordrecht woensdag 23 oktober een voetbalclinic voor jeugd tussen 6 en 12 jaar uit Wielwijk. Tijdens deze clinic kregen jongens en meisjes uit Wielwijk aanwijzingen van eerste elftalspelers Giovanni Korte, Yoëll van Nieff, Jeffrey Fortes en Ilias Haddad.

FC Dordrecht heeft enkele spelers van ver buiten Dordrecht aangetrokken. Om ervoor te zorgen dat de spelers uitgerust aan hun training of wedstrijd beginnen, heeft commercieel manager van  FC Dordrecht, Cees van der Poel - tevens eigenaar van Albert Heijn in Wielwijk - contact gezocht met de Short Stay Facility die tijdelijke huisvesting biedt. FC Dordrecht huurt via de SSF woonruimte voor enkele spelers zodat zij op trainings- en wedstrijddagen in Dordrecht kunnen overnachten. Gert Nobel, manager SSF: “Wij hebben een deal gesloten met FC Dordrecht, wij houden de woning bij en daarvoor in de plaats organiseren wij samen deze clinic voor de jeugd in Wielwijk. We zijn een maatschappelijke organisatie en kijken altijd waar wij iets voor de wijk kunnen doen. Met deze actie is dat wel gelukt. Dit is een win-win situatie.”

“Dit wil ik later ook”
Tijdens de clinic waren een kleine vijftig kinderen aanwezig. De kinderen mochten voor deze training gebruik maken van het hoofdveld. Terwijl de helft van de groep zich op het veld bevond voor een leerzame training, gevolgd door partijen tegen elkaar, werd de andere helft van de groep door het stadion en de kleedkamers geleid door de teamleider van FC Dordrecht, Ariejan Wallaard. Zij mochten zelfs het heilige spelershome betreden, de ruimte waar normaal alleen de spelers mogen komen om onder andere te ontspannen en te lunchen. De kinderen waren erg enthousiast. “Kicken, zeg” en “dit wil ik later ook” waren een aantal reacties van de kinderen.

Short Stay Facility (SSF)
SSF is een onderdeel van wooncorporatie Woonbron. De Short Stay Facility is een uniek project. Het bestaat uit een woontoren met 189 appartementen en een voorzieningencentrum met werkervaringsplaatsen. Door de maximale woonduur van zes maanden verblijven er veel verschillende mensen in de woontoren. De SSF biedt ook in andere delen van Dordrecht tijdelijke huisvesting aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.