Centrum de Buitenwacht viert zondag 17 november dertig jaar en het verschil

03 november 2013
Centrum de Buitenwacht viert zondag 17 november dertig jaar en het verschil

DORDRECHT -  De Buitenwacht heeft als centrum van solidariteit geschiedenis geschreven vanuit de voormalige Johannes- of Zuiderkerk in Krispijn. Het centrum voor mensen van onderop, zoals vroeger de taal was, probeert te werken aan nieuw perspectief voor de toekomst. Vrijwilligers zijn daarbij van groot belang. Daarom is er op zondag 17 november een dubbel feest.

Bericht vanaf de website Buitenwacht:

 

Internationale Dag “De Buitenwacht viert het verschil”

Ieder jaar in november viert De Buitenwacht, een intercultureel en interreligieus centrum in Krispijn een groots feest ten einde de diverse culturen in de wijk met elkaar in contact te brengen. Naast de wijkbewoners komen er ook veel bezoekers van buiten de wijk die op deze manier kennis maken met de diversiteit in de wijk Krispijn. Aan de hand van optredens in de vorm van muziek, dans en zang en een indrukwekkend buffet van hapjes uit de wereldkeuken treden mensen met elkaar in contact. De deelnemende artiesten worden geworven uit de wijk en daarbuiten.

De Internationale Dag is een feestelijke bijeenkomst. Dit jaar is er een extra reden voor feest: op de Internationale Dag vieren we ook het dertigjarig bestaan van De Buitenwacht!

Programma Internationale Dag, 17 november 2013.

  • Muzikale rondgang door Krispijn door Caribean Energy Brass
  • 14.00 uur Opening
  • 14.10 uur Dansgroep de Dordtse Diamanten
  • 14.30 uur Workshop meezingen en Afrikaanse percussie op waterkalebas
  • 15.00 uur Optreden van Somalische zanger Muktar, begeleid door somalische danseressen
  • 15.30 uur Optreden Internationaal Vrouwenkoor Balans
  • 16.00 uur Optreden van Marokkaanse band o.l.v. Radouan Louazna
  • 16.30 uur Het ukelelekoor o.l.v. Randy Derkhof
  • 17.00 uur afsluiting feest

Tijdens het programma zijn er hapjes en drankjes te koop uit de wereldkeuken. Klaargemaakt en geserveerd door vrijwilligers van De Buitenwacht. Buiten is er voor jongeren een sportieve activiteit op het terrein van de basisschool tegenover De Buitenwacht.

Dertigjarig bestaan van De Buitenwacht “De Buitenwacht Draait Door”

Om het dertigjarig bestaan van De Buitenwacht te vieren wordt er tijdens de viering van de Internationale Dag een doorlopende powerpoint presentatie vertoond van de activiteiten van De Buitenwacht, met video’s en foto’s van het heden en uit het verleden.

Na afloop van de Internationale Dag komt er een knip in het programma gevolgd door een talkshow o.l.v. Hans Berrevoets. Gerrit Jan van der Kolm (één van de oprichters) wordt tafelheer en Riet Duijkers (huidige voorzitter) wordt tafeldame. Dit programmaonderdeel duurt van 17.30 uur tot 18.30 uur en is in het bijzonder aantrekkelijk voor de bezoekers die al langer en nauwer betrokken zijn bij De Buitenwacht maar ook voor beleidmakers, politici, maatschappelijke organisaties en fondsen. Kortom: iedereen die geïnteresseerd in de activiteiten van de Buitenwacht. Ook wordt hier het speciaal samengestelde jubileumboek gepresenteerd.

Gerdien zorgt bij dit onderdeel voor een stamppotbuffet met dank aan Bas van der Heiden Brouwersdijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.