Gemeente Dordrecht begint campagne voor werving nieuwe leden voor de 75 stembureaus

06 november 2013
Gemeente Dordrecht begint  campagne voor werving nieuwe leden voor de 75 stembureaus

Politiek presentator Maarten van Wijk van RTV Dordrecht spreekt in het politieke programma over de campagne rond de  stembureaus met de projectleider verkiezingen Alex Brnadts. De uitzending is woensdagavond vanaf 6 uur.

DORDRECHT –  De stembussen komen al in  beeld tijdens het tiende Grote Stadsdebat op woensdag 27 november in het Dordrechts Museum.  Dat heeft een bijzondere reden:

De gemeente Dordrecht wil zo minstens 75 nieuwe leden voor de 75 stembureaus in de stad werven.  In november begint een campagne om mensen op dat werk attent te maken.  Hiervoor is een vergoeding van 150 euro per dag beschikbaar, maar daarvoor moet een stemburolid wel vanaf de vroege ochtend tot en met het tellen van de stemmen actief zijn.

De projectleider verkiezingen van de gemeente, Alex Brandts, vindt het tiende Grote Stadsdebat een prachtig podium om met belangstellenden in contact te komen. Ook op andere manieren zal er de komende weken aandacht worden besteed, dat verkiezingen alleen mogelijk zijn als de stembureaus goed zijn bezet met vijf officieel aangewezen mensen.

Het tiende Grote Stadsdebat, dat door journalisten wordt gedragen, heeft alles te  maken met de gemeenteraadsverkiezingen, die op 19 maart 2014 worden gehouden.  

Toch zal het Stadsdebat niet te vergelijken zijn met de verkiezingsavonden en debatten, die in 2014 in Dordrecht worden gehouden in de aanloop naar 19 maart.  Wat houdt de burgers bezig? Dat is een vraag die meer centraal zal staan op woensdag 27 november tijdens het debat vanaf 19 uur en natuurlijk vooraf en achteraf in de inmiddels bekende wandelgangen van het museum in het gedeelte van het restaurant Art en Dining.

Al eerder zei woordvoerder Hans Berrevoets namens de organisatie: "Het moet een leuke, inspirerende, maar vooral ook laagdrempelige avond worden, die niet alleen voor politici, maar juist vooral ook voor de kiezer boeiend is.,''

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.