Destil Trappers een paar maatjes te groot voor Dordrecht Lions

07 november 2013 door Hennie van der Zouw
Destil Trappers een paar maatjes te groot voor Dordrecht Lions

DORDRECHT - Woensdagavond was het eerste team van Dordrecht Lions niet opgewassen tegen de koploper Destil Trappers Tilburg. Na een sterk begin in de eerste periode werd uiteindelijk toch het krachtverschil zichtbaar.

In deze wedstrijd waarin GMS Instruments de wedstrijdsponsor was, kreeg goalie Kisito Zonneveld wederom het vertrouwen van coach Alexander Jacobs om het Dordtse doel te verdedigen.

De Lions begonnen gretig aan de wedstrijd maar kwam ondanks drie goede scoringskansen niet tot scoren. Destil Trappers kon pas halverwege de eerste periode de wedstrijd naar zich toe trekken, middels 2 doelpunten van Josh Prudden en Bob Teunissen.

De tweede periode  liep Destil Trappers al snel uit naar en 0-3 voorsprong, maar Jeroen van de Broek zorgde er toch voor dat de Lions in de wedstrijd bleven door een doelpunt die de stand na 8 minuten speeltijd terugbracht naar 1-3.  Dan Koudys was diegene die de kans creëerde.

Lang kon er niet van genoten worden, want Destil Trappers gooide er een versnelling bovenop en wist de voorsprong te vergroten naar 1-5.  En met deze stand eindigde deze periode.

De derde periode werd fysieker gespeeld en werd wederom in het voordeel beslist van Destil Trappers. Overduidelijk was het individuele kwaliteitsverschil tussen beide partijen maar ook fysiek kwamen de Lions te kort. Met de stand 1-8 werd de wedstrijd beslist.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat het een ingecalculeerd verlies was:”We hoeven ons niet te schamen om van deze ploeg te verliezen. Zij zijn gewoon drie maten te groot voor ons en daarnaast ook de gedoodverfde kampioen van deze competitie. Deze stand had voorkomen kunnen worden. Met name in de derde periode werd er door ons niet meer gedisciplineerd gespeeld en heeft onnodige punten gekost. Goalie Kisito Zonneveld heeft ruim 60 schoten op zich afgevuurd gekregen maar ondanks een flink aantal rebounds zich goed stand gehouden. We concentreren ons nu op de uit wedstrijd tegen HYS The Hague van aanstaande vrijdag en vervolgens de thuiswedstrijd tegen Noptra Eaters Geleen op zondagavond. Zeker is dus dat we deze week een zwaar schema hebben.”

Foto: 9pm.nl, Fintan Planting.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.