Dordtse Ambtenaren gemiddeld tevreden

07 november 2013 door Hennie van der Zouw
Dordtse Ambtenaren gemiddeld tevreden

DORDRECHT - De ambtenaren van de gemeente Dordrecht zijn over het algemeen tevreden over hun werksituatie. Ze geven gemiddeld en 7,4, en daarmee zit Dordrecht precies op het gemiddelde van 30 vergelijkbare gemeenten. Gemeentesecretaris Martien van der Kraan vindt de score nog niet hoog genoeg. ,,De gemeente Dordrecht wil behoren tot de top-10 van gemeentelijke werkgevers. Dat betekent dat er nog wel wat te verbeteren valt.”

In september is er een Medewerkers Tevredenheids Onderzoek (MTO) uitgevoerd onder 789 Dordtse ambtenaren. Opvallend veel mensen hebben de vragenlijst ingevuld (ruim vier op de vijf). De beste scores werden behaald op de onderwerpen directe collega’s (7,7) en werkzaamheden (7,4). De laagste score was voor ontwikkelingsmogelijkheden (6,2) en arbeidsomstandigheden (6,5). Tweederde van de medewerkers vindt de werkdruk goed, een derde vindt deze te hoog.

Bedrijven
Het onderzoek is gehouden in alle gemeentelijke sectoren en bedrijven, inclusief Dordrechts Museum en Essenhof. Een paar afdelingen scoren duidelijk hoger of lager op tevredenheid van medewerkers. De algemene tevredenheid is het laagst bij Toezicht (5,9), en het hoogst bij het Sportbedrijf (8,0).

Leidinggevenden
Opvallend is dat leidinggevenden zeer tevreden zijn (8,5), terwijl er bij enkele afdelingen juist kritische opmerkingen zijn over de leidinggevenden. ,,Ook daar moeten we met elkaar aan werken”, concludeert Van der Kraan. ,,Naast leiderschap zijn ook de ICT-voorzieningen op de werkplek en mobiliteit van de medewerker aandachtspunten die uit dit onderzoek naar voren komen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.