Erepenning voor 100-jarig D.V.O

09 november 2013 door Hennie van der Zouw
Erepenning voor 100-jarig D.V.O

DORDRECHT - Op zaterdag 9 november om 15.40 uur reikte burgemeester Brok de Koninklijke Erepenning uit aan de voorzitter van de Gymnastiekvereniging D.V.O. (Door Vrienden Opgericht) in de sporthal aan de Sportboulevard.

De gymnastiekvereniging bestaat 100 jaar. De club is door een klein groepje vrienden opgericht - vandaar ook de naam Door Vrienden Opgericht. Het begon met 5 leden. In de loop der jaren is D.V.O. uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met ruim 1000 leden. Het is daarmee de grootste gymnastiekvereniging van Dordrecht en omstreken.

Les aan verschillende groepen
D.V.O. geeft les aan verschillende groepen: van moeder- peutergymnastiek tot breakdance, ballet en aerobic. Een belangrijk onderdeel zijn de turnlessen. De dames turnen op nationaal niveau.

De vereniging steunt op een enthousiast team vrijwilligers. Enkele leden van de gymnastiekvereniging hebben ruim een jaar geleden het initiatief genomen een Koninklijke Erepenning aan te vragen. Zo’n penning krijgt een vereniging of bedrijf niet zomaar. De onderneming of club moet tenminste 50 jaar bestaan en aan diverse criteria voldoen.

Beeltenis van Beatrix
Prinses Beatrix, toen nog koningin, heeft de aanvraag persoonlijk goedgekeurd. Op de Koninklijke Erepenning die burgemeester Brok overhandigt, prijkt dan ook nog de beeltenis van Hare Majesteit.

Foto: Fokko van der Straaten.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.