SolarNRG wint veiling SamenZonneEnergie

11 november 2013 door Hennie van der Zouw
SolarNRG wint veiling SamenZonneEnergie

DRECHTSTEDEN - De veiling van de groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie is afgesloten met een indrukwekkend scherp bod. Winnende zonnepanelenleverancier SolarNRG bood in een spannende veiling 23% onder de aanvankelijk door SamenZonneEnergie gegeven prijsindicatie.
 
De Drechtsteden doen voor de tweede keer mee aan de groepsaankoop SamenZonneEnergie in Zuid-Holland. De vorige inkoopactie was zeer succesvol: zo’n 900 inwoners in de Drechtsteden bestelden met elkaar ruim negenduizend zonnepanelen.
Dit keer schreven 832 huishoudens in de Drechtsteden zich in. Vanaf maandag 11 november ontvangen zij een persoonlijk aanbod, waarna ze tot en met 15 december de tijd hebben om te beslissen of ze hierop ingaan.
 
SolarNRG
De deelnemende gemeenten en de organisatie iChoosr, die samen de groepsaankoop zijn gestart, zijn enthousiast over de winnende leverancier en de aangeboden pakketten. Ruud Frijstein, projectmanager van SamenZonneEnergie: ‘Het grote aantal deelnemers aan deze groepsaankoop heeft ervoor gezorgd dat de deelnemende leveranciers, die eerst zijn geselecteerd op kwaliteit, erg scherp hebben geboden. Kortom: het ‘voordeel van veel’. Wij hebben veel vertrouwen dat dit weer een succesvol project wordt met een hoge klanttevredenheid.’
 
SolarNRG is in april 2003 opgericht als onafhankelijk advies – en uitvoeringsbureau voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Poeldijk tussen Den Haag en Rotterdam. Inmiddels heeft SolarNRG meer dan tien jaar ervaring en behoort tot één van de grote spelers op de Nederlandse markt.
 
Verduurzaming
Als 25% van de ingeschreven deelnemers het aanbod accepteert, dan komen er in het komende half jaar ongeveer 30.000 zonnepanelen bij. Jaarlijks zorgt dit voor een reductie van bijna 4.000 ton aan CO2-uitstoot en besparen de deelnemers gezamenlijk jaarlijks €1.500.000 op hun energiekosten. De verduurzaming van Zuid-Holland krijgt door deze tweede grootschalige groepsaankoop van SamenZonneEnergie weer een aanzienlijke impuls.
 
Humana
Voor ieder huishouden dat het persoonlijk aanbod accepteert, doneert iChoosr €5 aan de stichting Humana. Humana zet zich onder andere in voor het opleiden van elektriciens in Malawi, zodat zonne-energie gebruikt kan worden in gebieden die geen energievoorziening kennen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.