Honderden renners ploeteren door Dordtse modder

11 november 2013 door Hennie van der Zouw
Honderden renners ploeteren door Dordtse modder

DORDRECHT - Ruim 260 renners deden zaterdag 9 november mee aan de eerste obstacle run in Dordrecht; de ‘Urban Nature Run’. “De sfeer was fantastisch en iedereen had het ontzettend naar zijn zin!”, aldus Jeroen van Heusden, de organisator vanuit Stichting Vrienden van De Hoop. De deelnemers ploeterden door modderige sloten en overwonnen allerlei hindernissen voor het goede doel. In totaal is ruim 8000 euro opgehaald voor het Inloophuis De Hoop, de Kledingbank en de Voedselbank in Dordrecht.
 
Helemaal onder de modder en met stralende gezichten komen de renners over de finishlijn. Ze hebben genoten en ze zijn kapot. “Leuk, leuk, leuk! Ook erg leuk dat de wasstraat aanstond”, reageert één van de deelnemers. “Ik vond het helemaal bijzonder – één groot mooi evenement”, zegt een ander. Het was pittig parcours, daar is iedereen het over eens. “Ik ben pot verrot. Vooral die sloot was zwaar.” verzucht een renner. “Iedereen kijkt ons aan met het idee: Wat ben ik blij dat ik jullie niet ben,” vult een ander lachend aan. De Urban Nature Run is een nieuw evenement in Dordrecht van 6 of 12 km. Het evenement is bedoeld voor avontuurlijke renners die de kou, modder en allerlei hindernissen trotseren, waaronder de Watertoren van Dordrecht.

Volgend jaar 8 november
“Volgend jaar op 8 november organiseren we de tweede editie. Daar kun je van op aan!” aldus organisator Jeroen van Heusden. Dat er zoveel animo zou zijn voor deze run had hij zich van te voren niet kunnen indenken. “Van te voren dachten we dat maximaal 150 mensen zich zouden aanmelden. Maar het zijn er bijna twee keer zoveel! Fantastisch ook dat we op deze manier de drie goede doelen een mooi bedrag kunnen schenken.”

Goede Doelen
De opbrengst van de Urban Nature Run komt ten goede aan drie goede doelen in Dordrecht: het Inloophuis De Hoop, de Voedselbank en de Kledingbank van Dordrecht. Het inloophuis is bedoeld voor mensen aan de rand van de samenleving, zoals daklozen en verslaafden. De medewerkers willen de bezoekers een warme en veilige plek bieden. De Voedselbank verzamelt levensmiddelen en basisbenodigdheden en de Kledingbank neemt goede, herbruikbare kleding in. Deze producten worden uitgedeeld aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet kunnen betalen.
Organisatie Urban Nature Run wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van De Hoop in samenwerking met Bewust-Fit. Vrienden van De Hoop ondersteunt hulpverleningswerk waarvoor geen of slechts gedeeltelijke overheidssubsidie wordt verkregen. Bij Vrienden van De Hoop geloven we dat iedereen kostbaar en waardevol is. Bewust – Fit organiseert bootcamp-trainingen op verschillende locaties in en rondom Papendrecht.

Foto: Fokko van der Straaten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.