Dick van Antwerpen:"Hoe baanbrekend is ‘Baanbrekend Drechtsteden?"

31 januari 2013
Dick van Antwerpen:"Hoe baanbrekend is ‘Baanbrekend Drechtsteden?"

DORDRECHT - Een baan zoeken en vinden is soms een grote opgave. De een heeft daarbij meer hulp van de gemeente bij nodig dan de ander. Via de Sociale Dienst Drechtsteden wordt actief ingezet op begeleiden van uitkeringsgerechtigden naar een betaalde baan. Baanbrekend Drechtsteden, een in 2011 gestarte samenwerking tussen Randstadgroep Nederland en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) is een van de initiatieven om mensen zo snel mogelijk aan betaald werk te helpen (zie ook link onder).

In 2012 hebben diverse politieke partijen gevraagd om de resultaten van de veelbelovende samenwerking, waaronder Beter Voor Dordt.
Dick van Antwerpen (Beter Voor Dordt): "Wij zijn in beginsel positief over Baanbrekend Drechtsteden maar stelt ook een aantal kritische vragen aan de verantwoordelijke wethouder. De vooraf gestelde ambities, oftewel het aantal mensen dat via Baanbrekend Drechtsteden een baan vindt, zijn zowel in 2011 als 2012 niet gehaald. Ook beschrijft de evaluatie een aantal ‘kinderziektes’ die nu opgelost zouden zijn.
 
Baanbrekend Drechtsteden is een publiek-private samenwerking die een flink deel van het participatiebudget opslokt. Wij willen weten of dat geld goed besteed is. Vooral mensen met een niet te grote afstand tot de arbeidsmarkt lijken via deze weg een baan te vinden. Is dat een baan voor langere tijd, zodat men weer zelf in het levensonderhoud kan voorzien en niet langer afhankelijk is van een uitkering? Ook vraagt de fractie zich af of er voldoend budget beschikbaar blijft om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij het vinden van een betaalde baan. Mensen die moeilijker bemiddelbaar zijn hebben juist die steun in de rug bij toeleiding tot de arbeidsmarkt heel hard nodig.
 
De schriftelijke vragen zijn ingediend bij de wethouder. De officiële termijn voor beantwoording bedraagt maximaal 42 dagen. Beter Voor Dordt wil meer inzicht krijgen in werkelijke resultaten, reële verwachtingen en de besteding van het steeds lager wordende participatiebudget. Vervolgens willen we na beantwoording van de wethouder een afweging kunnen maken of de huidige verdeling van het participatiebudget voortgezet dient te worden, of moet worden heroverwogen", aldus Dick van Antwerpen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.