Burgemeester Arno Brok was vanmiddag de eerste torengast in EO programma rond Dordrecht op Nederland 2

11 november 2013
Burgemeester Arno Brok was vanmiddag de eerste torengast in EO programma rond Dordrecht op Nederland 2

DORDRECHT – Burgemeester Arno Brok was vanmiddag rond half vijf in het programma 'Geloven op 2' de eerste  'torengast'.  De EO heeft hem vanmorgen vroeg al de toren van de Grote Kerk laten beklimmen.

Daarmee is Brok de eerste Dordtenaar aan het begin van het programma dat tot aanstaande donderdag om Dordrecht draait. De stad Dordrecht en Dordtenaren zijn dinsdag tot en met donderdag in beeld rond de klok van vijf uur. De serie 'Geloven op twee"  brengt de oudste stad van Holland ook op een vriendelijke manier in beeld. Verhalen van mensen zijn de afgelopen weken gefilmd in Dordrecht. De actualiteit van de dag komt van de torengast, die op de dag van de uitzending wordt gefilmd.

Morgen is de beurt aan journalist Hans Berrevoets om de toren van de Grote Kerk te beklimmen. Stadsdichter Marieke van Leeuwen is woensdag de torengast en John Huibers van de Ark van Noach volgt donderdag.

,,Wat zou u van de toren willen schreeuwen", is telkens de slotvraag voor de torengast.

Maandag was vijf minuten Jan Lokhorst in beeld, de koster/huisbewaarder van de Lutherse kerk. De huisraadbank, die dit jaar pas werd geopend in Dordrecht, werd ook belicht. Een gezond broodje werd gemaakt bij de Twee zusjes. Bij de Hoop werd de voorbereiding gevolgd op een bijzondere wedstrijd op het eigen terrein voor het geoede doel.

De uitzendingen van Geloven op twee zijn terug te zien via de website van het programma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.