Conferentie Vlaams-Nederlandse Delta

13 november 2013 door Hennie van der Zouw
Conferentie Vlaams-Nederlandse Delta

DRECHTSTEDEN - De provincie Zuid-Holand organiseert de jaarlijkse conferentie Vlaams-Nederlandse Delta dit jaar in Dordrecht. Het centrale thema van de conferentie is biobased economy. De conferentie vindt plaats in het Energiehuis aan de Noordendijk 148.

Grote belangstelling
De conferentie Vlaams-Nederlandse Delta is helemaal volgeboekt! Er is zelfs een wachtlijst. Een kleine 300 deelnemers en sprekers uit Vlaanderen en Nederland gaan zich inspannen om barrières voor de groene economie weg te nemen. Op de gastenlijst staan vertegenwoordigers van Vlaamse en Nederlandse overheden, bedrijven,  hoger onderwijs en belangenorganisaties. De Vlaams-Nederlandse Delta is het hele gebied van Rotterdam-Rijnmond tot aan Antwerpen, Gent en Zeebrugge. Globaal gezien is de Delta het grootste havengebied van de wereld.

Programma
Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, J. Franssen en Drechtstedenvoorzitter, drs A.A.M. Brok, geven om 09.30 uur de aftrap voor de conferentie. Daarna komt de Antwerpse burgemeester B.A.L. De Wever aan het woord. Prof. dr J.P. Balkenende volgt in de lange rij met sprekers met een inleiding over groene economie als wenkend perspectief. Het volledige programma gaat hierbij.

Live uitzending
Tijdens de conferentie zendt BNR live uit vanuit het Energiehuis. De uitzending ‘Zaken doen met…’ staat helemaal in het teken van biobased economy. Belangstellenden zijn van harte welkom de uitzending, die om 13.30 uur in zaal Ketel 1 begint, bij te wonen. Vanaf morgen zijn er op BNR al steeds spotjes te horen die de uitzending aankondigen.

Biobased Modeshow
Om 17.00 uur wordt de conferentiebesloten met een netwerkborrel. Voor deelnemers die besluiten nog wat te praten en andere belangstellenden organiseert  ’s avonds in restaurant Khotinsky een modeshow met kleding van onder anderen Rianne de Witte (www.riannedewitte.nl ) . Zij ontwerpt tijdloze duurzame kleiding die wordt geproduceerd volgens het principe people, planet profit. Behalve voor haar eigen bedrijf ontwerpt ze onder meer ook voor Netl ( www.netl.nl ), een bedrijf dat werkt met garens van brandnetel. Meer informatie op. Daarnaast zijn er schoenen en tassen te zien die OAT Shoes ( http://www.oatshoes.com/about/ ) laat maken van palmbladeren die tot leerachtig materiaal worden verwerkt  De modeshow begint om circa 19.30 uur.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.