Stadsdichter Marieke van Leeuwen vestigt aandacht op jubileum Buitenwacht

14 november 2013

DORDRECHT – Stadsdichter Marieke van Leeuwen zal zondag een gedicht voordragen tijdens een talkshow in centrum de Buitenwacht in Dordrecht. Ze gaf vanaf de toren van de Grote kerk voor het EO programma Geloven op twee al een voorproefje, waarom door haar de Dordtse Buitenwacht in het zonnetje wordt gezet.

Centrum de Buitenwacht viert na de internationale dag vanaf half zes op verschillende manieren het dertig jarig bestaan. Een onderdeel is een gesprek met oprichter Gerrit Jan van der Kolm en voorzitter Riet Duijkers ook over de toekomst van het centrum aan de Bosboom Toussaintstraat. De Buitenwacht Draait door wordt gepresenteerd door journalist Hans Berrevoets.

Wethouder Harry Wagemakers zal namens de gemeente bij het jubileum zijn.

logo Dordrecht
Alles over Dordrecht...

Internationale dag en 30 jarig bestaan in de Buitenwacht

door redacteurDordrecht.net - 5 november 2013, 12:25


Afbeelding bij agendaitem: 'Internationale dag en 30 jarig bestaan in de Buitenwacht'

Zondag 17 november 2013, van 14:00 uur tot 17:00 uur.

INTERNATIONALE DAG EN 30 JARIG BESTAAN IN DE BUITENWACHT

Internationale Dag “De Buitenwacht viert het verschil”

Ieder jaar in november viert De Buitenwacht, een intercultureel en interreligieus centrum in Krispijn een groots feest ten einde de diverse culturen in de wijk met elkaar in contact te brengen. Naast de wijkbewoners komen er ook veel bezoekers van buiten de wijk die op deze manier kennis maken met de diversiteit in de wijk Krispijn. Aan de hand van optredens in de vorm van muziek, dans en zang en een indrukwekkend buffet van hapjes uit de wereldkeuken treden mensen met elkaar in contact. De deelnemende artiesten worden geworven uit de wijk en daarbuiten.

De Internationale Dag is een feestelijke bijeenkomst. Dit jaar is er een extra reden voor feest: op de Internationale Dag vieren we ook het dertigjarig bestaan van De Buitenwacht!

Programma Internationale Dag, 17 november 2013.

Muzikale rondgang door Krispijn door Caribean Energy Brass

14.00 uur Opening

14.10 uur Dansgroep de Dordtse Diamanten

14.30 uur Workshop zingen en percussie op waterkalebas met Blaise Kintaki en Saskia van Vliet

15.00 uur Optreden van Somalische zanger Muktar, begeleid door somalische danseressen

15.30 uur Optreden Internationaal Vrouwenkoor Balans

16.00 uur Optreden van Marokkaanse band o.l.v. Radouan Louazna

16.30 uur Het ukelelekoor o.l.v. Randy Derkhof

17.00 uur afsluiting feest

Tijdens het programma zijn er hapjes en drankjes te koop uit de wereldkeuken. Klaargemaakt en geserveerd door vrijwilligers van De Buitenwacht. Buiten is er voor jongeren een sportieve activiteit op het terrein van de basisschool tegenover De Buitenwacht.

Dertigjarig bestaan van De Buitenwacht “De Buitenwacht Draait Door”

Om het dertigjarig bestaan van De Buitenwacht te vieren wordt er tijdens de viering van de Internationale Dag een doorlopende powerpoint presentatie vertoond van de activiteiten van De Buitenwacht, met video’s en foto’s van het heden en uit het verleden.

Na afloop van de Internationale Dag komt er een knip in het programma gevolgd door een talkshow o.l.v. Hans Berrevoets. Gerrit Jan van der Kolm (één van de oprichters) wordt tafelheer en Riet Duijkers (huidige voorzitter) wordt tafeldame. Dit programmaonderdeel duurt van 17.30 uur tot 18.30 uur en is in het bijzonder aantrekkelijk voor de bezoekers die al langer en nauwer betrokken zijn bij De Buitenwacht maar ook voor beleidmakers, politici, maatschappelijke organisaties en fondsen. Kortom: iedereen die geïnteresseerd in de activiteiten van de Buitenwacht. Ook wordt hier het speciaal samengestelde jubileumboek gepresenteerd.

Contactinformatie:

Lokatie:
Bosboom Toussaintstraat 67
Organisator:
De Buitenwacht
Telefoonnummer:
078-613 13 59
Email:
kantoor@buitenwachtdordrecht.nl
Website:
www.buitenwachtdordrecht.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.