Crabbehof hoofdrol in detective

15 november 2013 door Hennie van der Zouw
Crabbehof hoofdrol in detective

DORDRECHT - Voor de wijk Crabbehof is een grote rol weggelegd in de nieuwe Dordtse detective die zaterdag verschijnt. Het nieuwe deel in de Rick Benson serie heeft als titel: De fluisteraar van Crabbehof.

Rick Benson is een fictieve rechercheur die werkt vanuit politiebureau Groenmarkt in Dordrecht en misdaad bestrijdt in Dordrecht en de rest van de Drechtsteden. De fluisteraar van Crabbehof is het derde deel in de serie spannende verhalen, de boekjes zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. Auteur van de serie is Caty Groen.

In de fluisteraar van Crabbehof krijgen Rick Benson en zijn collega's te maken met een wonderlijke aangifte; een vrouw beweert dat iemand haar plotseling van achteren had vastgepakt en zou sterven als ze een kik gaf. De belager verdween spoorloos nadat hij iets in haar oor had gefluisterd. Als er meer aangiften komen van aanranding door de fluisteraar, neemt de onrust toe in Crabbehof. Het wordt er niet beter op als in de struiken bij de vijver achter de Loudonstraat een vrouw wordt gevonden. Ze blijkt vermoord te zijn door verstikking met een pantykous.

Dat Crabbehof als decor dient voor dit spannende verhaal, zal voor lezers die daar bekend zijn een feest der herkenning wezen. Zo is er een prominente rol weggelegd voor onder andere de Loudonstraat en de Abraham Kuyperweg, komt bakkerij Korteweg er in voor als Rick daar een croissantje heeft gekocht en wordt er druk gereden door de Kranenburgstraat, over de Groen van Prinstererweg en vraagt de lezer zich af wie die bijzondere bewoonster is van het Van Bosseplantsoen. Maar ook voor wie niet in Crabbehof woont, of zelfs niet in Dordrecht, zijn de spannende verhalen prima te lezen.

De boekjes kosten 7,95 euro en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Vos & van der Leer in Dordrecht op de Voorstraat 258-A (naast V&D) en in de winkelcentra Sterrenburg en Bieshof en te bestellen in iedere boekhandel . De fluisteraar van Crabbehof is ook te koop bij de Primerawinkel op het Van Oldenbarneveltplein in winkelcentrum Crabbehof.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.