Sublean Group wint Rabo MVO Award Drechtsteden 2013

15 november 2013 door Hennie van der Zouw
Sublean Group wint Rabo MVO Award Drechtsteden 2013

DRECHTSTEDEN - Tijdens het Rabo Leden Event werd voor de derde maal door Fairtrade Gemeente Dordrecht de MVO Award uitgereikt aan een bedrijf uit de Drechtsteden. De MVO Award is een jaarlijkse prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden, die op het gebied van MVO opvallend goed presteren.
 
Sublean Group BV
50% van de uitslag werd bepaald door de jury en 50% door het publiek waarbij de Sublean Group als winnaar is gekozen. Een uitblinker op MVO én innovatie. Het bedrijf uit Sliedrecht heeft de doorbraaktechnologie 4-D Smart Surface ontwikkeld, toepasbaar op ieder bestaand en nieuw oppervlak zoals daken, gevels, weg- en spoorschermen, boardings en dijken, en zorgt eenvoudig voor een continue maatschappelijke en economische impact. Herkenbaar en aansprekend zoals het opwekken van lokale groene energie gecombineerd met bijvoorbeeld het schoonmaken van verontreinigde lucht, opvangen en hergebruiken regenwater, communiceren van reclame en informatie, beleven van cultuur en kunst, lokaal kunnen produceren van voedsel en biomassa uit algen. In de productieketen zijn harde criteria geformuleerd voor (herkomst van) materialen. Daarnaast investeren zij bijvoorbeeld in opleidingen van jongeren door actieve participatie in de Duurzaamheidsfabriek.
 
Naast de uitreiking van de Rabo MVO Award Drechtsteden, was er tijdens het Rabo Leden Event nog veel meer te beleven. Yes! Kinderopvang won uit de groep van 20 deelnemers van de Rabo MVO Award de aanmoedigingsprijs. De jury vond dat zij uitstekend op weg zijn naar een duurzamere toekomst. Zij zijn met hun sociale MVO beleid een voorbeeld voor andere organisaties. Ruud Koornstra (Tendris) inspireerde door zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen te delen. Tijdens het MVO debat, tevens georganiseerd door Fairtrade Gemeente Dordrecht, werden enkele stellingen over MVO en innovatie in de Drechtsteden behandeld onder begeleiding van de doortastende TV-presentatrice Jacobine Geel.
 
De Rabo MVO Award Drechtsteden 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Drechtsteden, Dordt Duurzaam, QualityMasters, Van der Valk Hotel Dordrecht en Visual Music.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.