Highschool Challenge brengt voortgezet onderwijs en sportbeoefening samen

19 november 2013 door Hennie van der Zouw
Highschool Challenge brengt voortgezet onderwijs en sportbeoefening samen

DORDRECHT - Tijdens schooltijd kennismaken met verschillende sporten, daarna in zelfgekozen sport doorgaan met trainen en mogelijk doorstromen naar een vereniging: leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum, het Wartburg College en het Insula College storten zich sinds
medio oktober met veel enthousiasme in de Highschool Challenge. Op 18 november starten de naschoolse trainingen.
 
Wat is er mooier dan je favoriete sport te ontdekken tijdens schooltijd? De Highschool Challenge brengt voortgezet onderwijs en sportbeoefening samen. Aan de basis van de ‘Challenge’ heeft Soccer For Life, één van de zes verenigingen en organisaties die participeren in het nieuwe project, gestaan. In samenwerking met het gemeentelijk Sportbedrijf is aan het project meer ‘body’ gegeven door er de scholen en meer sporten en –aanbieders bij te betrekken.
 
Hoe werkt het?
De eerstejaarsleerlingen van de drie scholen volgen onder schooltijd per sport twee clinics. Vervolgens kunnen zij net als de leerlingen uit andere klassen onder begeleiding van professionals van de vereniging trainen. Het trainingsprogramma van tien weken wordt afgesloten met een demonstratie of wedstrijd. Het vervolgtraject wordt in de buurt van school en aansluitend op het schoolrooster aangeboden. Daarna kunnen de
leerlingen lid worden van de club of organisatie van hun favoriete sport.
 
Sporten en sportaanbieders
In het eerste blok van de Highschool Challenge maakten de leerlingen onder schooltijd al kennis met Kickboksen (Ringer Sportplaza), IJshockey (Dordrecht Lions) en Zaalvoetbal (Soccer For Life). Voor de naschoolse trainingen, welke vanaf 18 november van start gaan, hebben zich inmiddels zo’n 60 leerlingen ingeschreven. In het tweede blok rond de voorjaarsvakantie staan Dansen (ToBe cultuurcentrum), Tennis (Dash’35) en Klimmen (Mountain Network) op het programma.
 
Highschool Challenge is één van de Dordt Sport-activiteiten om Dordtse jongeren te bewegen richting een actieve en gezonde leefstijl. De activiteit sluit hiermee aan op de Doe ff Gezond-aanpak in Dordrecht-West. Sportbedrijf Dordrecht werkt in deze activiteit samen met zes lokale sportaanbieders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.