Nipte zege van Dordrecht Lions op Eindhoven Kemphanen

19 november 2013 door Hennie van der Zouw
Nipte zege van Dordrecht Lions op Eindhoven  Kemphanen

DORDRECHT - Dordrecht Lions heeft afgelopen zondagavond een nipte 3-2 zege geboekt tegen het Eindhovense team Kemphanen. 450 toeschouwers waren getuigen van deze bloedstollende wedstrijd die tot in de laatste seconde een andere wending had kunnen krijgen.

Dordrecht Lions had deze competitie al een keer met 4-2 gewonnen tijdens de eerste thuis wedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen. Een reden te meer om deze winstpartij wederom dunnetjes over te doen voor eigen publiek. De Eindhovense tegenstander staat altijd gerant voor een enorme werklust en doorzettingsvermogen tot in de laatste fase van de wedstrijd.

De Lions startte met de snelste opening treffer tot nu toe in deze competitie. Al na 13 seconden speeltijd was het Don Nichols die met een slapshot vanaf de blauwe lijn hard inschoot. Nichols werd daarbij aangespeeld door Reinier Staats. Geheel tegen de verwachting in raakte de Kemphanen hier niet echt van onder de indruk. Door goede fore-checking lukte het hen na 6 minuten weer langszij de te komen. De Lions wisten stand te houden maar hadden het bij vlagen erg moeilijk tegen de Kemphanen. De opgelopen Penalty Kill, doordat Reinier Staat wegens interference voor twee minuten naar de strafbank was gestuurd, werd met wat paniek ijshockey overleefd. Het spel van de Lions oogde niet mooi, maar was wel effectief. Kort voor het einde van de eerste periode werd Jasper Busink naar de strafbank gestuurd voor kneeing en weer lukte het de Kemphanen niet om dit voordeel om te zetten in een doelpunt.

Met 1.26 minuten speeltijd op de klok in de tweede periode namen de Kemphanen uiteindelijk de leiding na een goal gescoord uit een scrimmage voor het doel van goalie Kisito Zonneveld.  Werk aan de winkel voor de Lions die tot twee maal toe zwijnde bij de kansen van de Kemphanen. Ook de twee powerplay situaties voor de Lions werden niet verzilverd. Kemphanen nam in deze fase van de wedstrijd het risico om met twee spelers te blijven forechecken en zorgde in eerste instantie voor onrust bij de opbouw van breakouts van de Lions. Echter halverwege deze periode kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Lions. Na ruim 15 minuten speeltijd werd een Dordts doelpunt na overleg van de referees afgekeurd, doordat deze door Joy Turpijn was gescoord met de schaats. Dezelfde Turpijn kon echter kort hierna wel een assist op zijn naam laten zetten na een doelpunt van zijn teamgenoot Don Nichols, die de gelijkmaker vanuit de lucht scoorde. Tenslotte zorgde Valentijn Scheffe dat de Lions vlak voor het einde van de tweede periode op een 3-2 voorsprong kwam.

In de derde periode werden de Lions weer overrompeld door de fanatieke speelstijl van de Kemphanen, maar konden zich gelukkig herpakken. Beide partijen speelde fysieker en verhoogde de speelsnelheid.

Met nog een halve minuut speeltijd op de klok vroeg Eindhovense coach Josh Mizerek een time-out aan. De verwachting was dat de Lions in deze laatste wedstrijdfase tegen 6 veldspelers en een empty net zouden komen te staan.

Deze tactisch move werd echter niet uitgevoerd, waardoor de Lions de wedstrijd gecontroleerd uitspeelden.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd het volgende aan;` Het was een Hard Win tegen het taaie Eindhoven. We hebben in de tweede helft van de tweede periode het verschil gemaakt en waarbij de Eindhovense goalie Denis Mollen zijn ploeg in de wedstrijd wist te houden.  Daarnaar gevraagd gaf Jacobs verder aan dat Rocco van Hoorn gestopt is. Hij kon zijn werk en de sport niet combineren. Met name zijn reistijd brak hem op. Jammer, want dat verminderd de onderlinge competitie van de spelers. Dit geeft wel kansen voor Luke Zwartbol die ongetwijfeld meer speeltijd gaat krijgen.`

De komende week krijgen de Lions een druk programma. Aanstaande dinsdagavond spelen de Lions de uitwedstrijd tegen HYS The Hague. Woensdag avond 20 november ontvangen we Unis Flyers Heerenveen. Aanvang 20:30 uur. Zaterdag  23 november begint de bekerronde met een wedstrijd tegen GIJS Bears Groningen  aanvang 18:45 uur. Een dag later volgt dan de uitwedstrijd in Groningen.

Foto: Patrick Dolkens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.