Tweedaagse studiereis Brusselse studenten naar Dordrecht en de Biesbosch

20 november 2013 door Hennie van der Zouw
Tweedaagse studiereis Brusselse studenten naar Dordrecht en de Biesbosch

DORDRECHT - Op donderdag 21 en vrijdag 22 november brengt een groep van 47 laatstejaars bachelorstudenten Toerisme- en Recreatiemanagement  van de Erasmushogeschool in Brussel  een tweedaags bezoek aan de Biesbosch en aan Dordrecht. Zij brengen hun bezoek in het kader van de vakken Citymarketing en Leisure- en Recreatiemanagement.

Het bezoek is een gevolg van een inleiding die Gerben Baaij van Dordrecht Marketing hield op het congres ‘Destination ‘13’ in Antwerpen, in april van dit jaar. Docent Ann van Leeuw was daar aanwezig en wist dat Dordrecht in 2012 de Nationale Citymarketing Trofee gewonnen had. Bovendien had zij Dordrecht al eerder bezocht tijdens het Nationaal Congres Citymarketing in 2009. Bij haar ontstond het idee Dordrecht in combinatie met de Biesbosch te gebruiken als bestemming voor een studiereis met haar studenten. In onderling overleg werd vervolgens een programma vastgesteld.

Op donderdag zal de heer Dick Verheijen, directeur van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, een presentatie geven over de toekomstvisie van de Biesbosch, de ontwikkelingen op het gebied van natuur en recreatie, de uitdagingen daarin en de samenwerking met de diverse gebiedspartners en ondernemers. Na de lunch wandelen de studenten naar Biesboschcentrum Dordrecht. Daar zullen zij worden rondgeleid in het bezoekerscentrum en door het natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. Patty Kanselaar, teamleider product en promotie, en Marianne den Braven, beleidsmedewerker bezoekersmanagement, zullen de studenten begeleiden en ingaan op de diverse aspecten van het recreatiebeleid, de marketing, internationale samenwerkingsprojecten en het bezoekersmanagement in de Biesbosch.

Op vrijdag krijgen de studenten in Intree Dordrecht een uitgebreide inleiding van Gerben Baaij over citymarketing en in het bijzonder over de manier waarop dat in Dordrecht wordt aangepakt. Daarbij krijgen studenten informatie over algemene uitgangspunten voor citymarketing, over de positionering van Dordrecht en het Merkboek Dordrecht, maar ook over de aanpak in de praktijk. In de middag krijgen de studenten een aantal praktijkopdrachten, gebaseerd op de situatie in Dordrecht, die zij in groepjes uitwerken.

Gerben Baaij vindt de komst van deze studenten uit Brussel erg leuk. "We krijgen vaker bezoek van groepen studenten en geven natuurlijk geregeld gastcolleges. Maar dit is voor het eerst dat we bezoek krijgen van een groep studenten uit een ander land. Het is leuk dat onze aanpak ook bij onze zuiderburen als interessant en toonaangevend wordt beschouwd. Daarnaast is Vlaanderen een interessante markt voor Dordrecht. Wij hopen dat de studenten thuis enthousiast over de stad zullen vertellen."

De studenten verblijven gedurende de tweedaagse in StayOkay in de Biesbosch.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.