Dordrecht Lions sleept twee winstpunten mee uit De Uithof, het mekka van het Hollandse ijshockey

20 november 2013 door Hennie van der Zouw
Dordrecht Lions sleept twee winstpunten mee uit De Uithof, het mekka van het Hollandse ijshockey

DORDRECHT - Natuurlijk keek iedereen enigszins op tegen de dinsdagavondwedstrijd tegen HYS The Hague wat de drie voorgaande wedstrijden had gewonnen met een positief saldo van 26 doelpunten en daarmee stevig op de tweede plaats staat in de eredivisie. Misschien was dat nu juist voor de professionals van HYS de moeilijkheid. Het was namelijk tot ver in de tweede periode dat het vooral Dordrecht Lions was die als dirigent van de wedstrijd optrad.

Direct na aanvang namen de Dordtenaren opvallend het initiatief met twee kansrijke acties in de eerste minuut. Hoewel ook HYS zich niet onbetuigd liet waardoor Kisito Zonneveld meteen kon bewijzen dat coach Alexander Jacobs de juiste keus gemaakt had hem in het doel te zetten. Door aanhoudend fel aanvallend spel en met krachtig forechecken wisten in die 1e periode John Versteeg en Dan Koudys doel te treffen zodat met een comfortabele 0-2 op het scoreboard de kleedkamer kon worden opgezocht.

Ook in de 2e periode gaf Dordrecht meteen weer een visitekaartje af met goed opgezette aanvallen zodat in de 2e minuut John Versteeg op aangeven van Jeroen van de Broek de 0-3 kon laten optekenen. Toch bleek dat HYS best bereid was een tandje bij te zetten en met flitsend spel over en weer kon de onvermijdelijke tegengoal niet uitblijven: 1-3 door Alan van Bentem.

Kort daarna was het echter de vallende Clinton Pettapiece die op sublieme wijze liggend op het ijs de puck van de achterlijn terughaalde en naar Erik Vos schoof die de puck beheerst in het Haagse doel veegde: 1-4. Er was in die tweede periode nog een tweeminutenstraf voor Dordrecht nodig om met een man meer de opgelopen achterstand te verkleinen zodat met een stand van 2-4 een verse pot thee kon worden uitgeschonken.

De derde periode werd duidelijk dat Jacobs de opdracht had gegeven te consolideren. De Lions probeerden uit alle macht controle over het spel te houden en dat lukte zelfs toen in de 9e minuut voor twee minuten met een man minder werd gespeeld. HYS voelde dat het niet meer zou lukken en coach Dave Hyrsky haalde de mannen in een time out voor twee minuten naar de bank om de te volgen strategie te bespreken maar het mocht niet baten.

Joly maakte weliswaar binnen 10 seconden na de spelhervatting nog een doelpunt, HYS mocht met nog 4.26 minuten te spelen voor twee minuten met een man meer verder en Hyrsky haalde de laatste 80 seconden zijn goalie van het ijs waardoor Dordrecht Lions weer met een man minder stond maar het mocht niet baten. Met eindstand 3-4 vierden de spelers op het ijs en de meegekomen supporters op de tribune een feestje.

Foto: Patrick Dolkens.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.