Enthousiasme en nieuwe inzichten bij MVO Drechtsteden

25 november 2013 door Eva Baars
Enthousiasme en nieuwe inzichten bij MVO Drechtsteden

DORDRECHT -  Komende donderdag, 28 november, vindt een nieuwe bijeenkomst van bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden plaats. Tijdens deze bijeenkomst komen ook de Communities of Practice, CoP, samen. Leden van MVO Drechtsteden werken binnen deze communities aan de implementatie van MVO binnen het eigen bedrijf. Ondanks dat de werkgroepen nog niet zo lang bezig zijn, worden de eerste resultaten al geboekt.

 Leden van MVO Drechtsteden mogen deelnemen aan een van de drie CoP’s; Milieu-barometer voor het MKB, CO2-Prestatieladder en ISO 26000. Marc Herberigs van Stichting Stimular begeleidt zijn community bij het implementeren van MVO met behulp van de Milieubarometer. Een rondleiding bij gastbedrijf, en lid, Het Energiehuis kon op veel enthousiasme rekenen en de groep gaat binnenkort aan de slag met de Quickwins. Bij de CoP ISO 26000 zijn de eerste resultaten al merkbaar. Hans Kröder, begeleider van deze CoP: “Bij de nulmeting naar de MVO status komen al interessante verschillen aan het licht in de kijk op MVO binnen de bedrijven zelf. Directie en werkvloer blijken heel verschillende beelden te hebben, die de dialoog over MVO verrijken.” Aan enthousiasme ook geen gebrek bij deze groep: “Het liefst zou deze groep bedrijven alle vijf de CoP’s in 2013 al willen doen!” De samenstelling van de werkgroep van Rianne van der Veen van Stimular, CO2-Prestatieladder, is erg divers zowel qua type bedrijf als ervaring met MVO. De groep wisselt momenteel dan ook veel tips uit, stelt vragen aan elkaar en zoekt hulp onderling. Rianne van der Veen: “Een aantal deelnemers neemt ook deel als leverancier, dat is voor de bedrijven een meerwaarde van deelname.” Alle begeleiders bereiden zich momenteel voor op de derde bijeenkomst van de communities op 28 november.

Op 8 maart 2012 is bij Duurzaamheidscentrum Weizigt het bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden gelanceerd, hét platform voor bedrijven uit de Drechtsteden die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. Middels diverse activiteiten en instrumenten, inspirerende gasten en sprekers, worden bedrijven ondersteund en gestimuleerd om verder te verduurzamen. Deelname aan de bijeenkomsten van MVO Drechtsteden loopt via een betaald lidmaatschap. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl/bedrijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.