CDA Dordrecht: “Schaf onnodige regels af en geef sportverenigingen vrijheid en vertrouwen”

27 november 2013
CDA Dordrecht: “Schaf onnodige regels af en geef sportverenigingen vrijheid en vertrouwen”

DORDRECHT - Het CDA constateert dat sportverenigingen te maken hebben met vele soorten regels. Regels en verordeningen zijn door het stadsbestuur vaak opgesteld met de beste bedoelingen, maar de stroperigheid en soms overbodigheid zorgt voor veel frustratie en onnodige bureaucratie.

Het CDA Dordrecht wil dat verordeningen en regels eens kritisch tegen het licht worden gehouden en dat onnodige regels worden geschrapt. Daarom heeft het CDA aan het college gevraagd om een overzicht te geven van alle regels waar sportverenigingen mee te maken hebben. Aan de Sportraad vragen wij om bij verenigingen na te gaan waar ze allemaal tegenaan lopen.  

Peter Heijkoop, raadslid CDA: “Voor een gezellige barbecue dient al snel een terrasvergunning te worden aangevraagd en als een bedrijf wilt sponsoren komt soms de reclameverordening om de hoek kijken. Wat het CDA betreft, kan dat allemaal wel een tandje minder.”

Verenigingen zijn goud waard voor de stad en wij willen dat de gemeente op basis van vertrouwen ruimte geeft om hun sport te beoefenen. Minder regels, minder overheid, meer eigen verantwoordelijkheid. Dat geldt overigens ook voor ondernemers en vrijwilligers.

Peter Heijkoop: “Sommige regels zullen noodzakelijk zijn om de veiligheid en openbare orde te garanderen. Daar staan wij ook voor. Wij willen met de sportverenigingen en het stadsbestuur bespreken wat nog wel nodig is en waar het wel wat minder kan.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.