Beter Voor Dordt: "Meer bewegen en sporten op basisscholen"

27 november 2013 door Hennie van der Zouw
Beter Voor Dordt: "Meer bewegen en sporten op basisscholen"

DORDRECHT - Beter Voor Dordt heeft tijdens de Raadsvergadering van 26 november het College opgeroepen om op korte termijn de Gemeente Dordrecht bij staatssecretaris Dekker aan te melden voor een voortrekkersrol in de aanpak van bewegingsonderwijs op basisscholen.

De Gemeenteraad en het College ontvingen een Advies Bewegingsonderwijs van de Sportraad Dordrecht.

Sport en beweging is essentieel voor een goede ontwikkeling van de Dordtse jeugd.  Zowel vanuit sport en beweging als onderwijs vindt Beter Voor Dordt dat de Gemeente Dordrecht het advies van de Sportraad Dordrecht ter harte moet nemen, waarin wordt gepleit voor uitbreiding van bewegingsonderwijs op basisscholen naar minimaal 180 minuten per week door vakleerkrachten.

We weten allemaal dat er een positieve relatie bestaat tussen lichaamsbeweging en leerprestaties. Toch neemt slechts 58% van de Dordtse bevolking maar deel aan sport.

Programma’s als Doe ff Gezond en allerlei projecten binnen sportstimulering zijn veelal gericht op Dordt-West in plaats van alle wijken. Met deze goede projecten wordt maar een beperkt deel van de jeugd bereikt en het is veelal op vrijwillige basis.

Beter Voor Dordt vindt dat de Gemeente Dordrecht met beide handen de kans aan moet grijpen om met deze aanpak sport en beweging in het basisonderwijs een betere invulling te geven. Dit standpunt werd unaniem ondersteund.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.