Deze speelweek zeer belangrijk voor de Lions

27 november 2013 door Hennie van der Zouw
Deze speelweek zeer belangrijk voor de Lions

DORDRECHT - Komende speelweek zeer belangrijke punten tegen mogelijk vier keer dezelfde tegenstander, de gedoodverfde concurrent: Herentals HYC.

Herentals HYC is de enige tegenstander aankomende speelweek. Nu zal menig sportliefhebber denken dat er dan maar één ontmoeting is, integendeel het gaat om vier ontmoetingen waarvan er drie zeker zijn. We beginnen met de wedstrijd van woensdag 27 november in de eredivisie, terwijl er dit weekend en mogelijk dinsdag 3 december gestreden zal worden in de tweede ronde van het bekertoernooi. Herentals HYC is de ploeg die verslagen moet worden om dichterbij een plek in de play offs te komen en om in de halve finale te staan van het bekertoernooi.

Woensdag 27 november wordt waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd voor de Dordrecht Lions van de reguliere competitie in de eredivisie. Herentals HYC staat momenteel op de vierde plek met 17 punten uit 16 duels. Terwijl Dordrecht volgt met 14 punten uit 14 duels. Daarbij komen de volgende scenario’s kijken: bij winst krijgt Dordrecht aansluiting met Herentals en zo ook de top 4, bij verlies kruipt Herentals omhoog en vergroten zij het gat waardoor Dordrecht moeilijker zicht behoud op de play offs.

Alsof deze wedstrijd niet beladen genoeg is stoten we meteen door naar de tweede ronde in het bekertoernooi om een best-of-three te spelen tegen diezelfde tegenstander. Dit betekent dat Herentals ook verantwoordelijk kan zijn voor de knock-out van Dordrecht in het bekertoernooi. In andere woorden: het enige obstakel naar de play offs in de eredivisie en de halve finale van het bekertoernooi is Herentals HYC. Zij moeten en zijn te verslaan als gedoodverfde concurrent in deze wedstrijden, het belooft een zeker spektakel te worden.

De wedstrijden op een rij:
Woensdag 27 november 20.30 in Dordrecht, Dordrecht Lions vs. Herentals HYC
Vrijdag 29 november 21.15 in Herentals, HYC Herentals vs. Dordrecht Lions (Bekertoernooi ronde 2, wedstrijd 1)
Zondag 1 december 18.15 in Dordrecht, Dordrecht Lions vs. Herentals HYC (Bekertoernooi ronde 2, wedstrijd 2)
Dinsdag 3 december 20.00 in Herentals, HYC Herentals vs. Dordrecht Lions (Bekertoernooi ronde 2, wedstrijd 3 indien noodzakelijk)

Foto: 9pm.nl, Fintan Planting.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.