Ruben Flach uit Dordrecht nieuwe topman in toekomst bij landelijke evangelisatie stichting Opwekking

28 november 2013

DORDRECHT - Ruben Flach uit Dordrecht, lid van de evangelische gemeente Jozua, wordt op termijn de nieuwe directeur van Opwekking. Dat heeft de stichting in het eigen blad bekendgemaakt.

Dordtenaar Flach volgt voorjaar 2015 Joop Gankema op, die al aankondigde dat hij langzaam wil afbouwen. In oktober treedt Flach formeel in dienst, eerst als adjunct-directeur. Dan zit zijn termijn als algemeen secretaris bij de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) erop.

De 45-jarige Flach woonde 27 jaar in Brazilië, eerst als kind van zendelingen en later zelf als zendeling. Hij was uitgezonden door de organisatie Eljakim Brazilië Zending.

De evangelische stichting Opwekking organiseert jaarlijks de grootschalige Pinksterconferentie in Biddinghuizen, waar ruim 60.000 christenen naar toe gaan. Opwekking geeft Nederlandstalige aanbiddingsmuziek uit en biedt gemeenten en kerken toerusting in onder meer gemeenteopbouw en jeugd- en kinderwerk.

Meer over huidige organisatie/baan  van Dordtenaar Ruben Flach staat op internet

De Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) zijn een Nederlands kerkgenootschap, behorend tot de richting van de Pinksterbeweging.

De VPE is ontstaan uit een fusie tussen de Broederschap van Pinkstergemeenten en de Volle-Evangeliegemeenten Nederland die zijn beslag kreeg op 16 februari 2002 waardoor zij de grootste kerk van deze christelijke stroming in Nederland werd.
Op internationaal vlak maakt zij onderdeel uit van de World Assemblies of God Fellowship. In Nederland is zij aangesloten bij het Landelijk Platform van de Pinkster- en Volle-Evangeliebeweging.

Momenteel (2012) zijn er een kleine 180 kerkelijke gemeenten bij haar aangesloten en telt zij ongeveer 26.000 leden.[1] De ambtsopleiding van de VPE vindt plaats aan de Azusa theologische hogeschool die sinds 2010 gefuseerd is met de Christelijke Hogeschool Windesheim. De discipelschapschool van de VPE Master's Commission Amsterdam Noord (MCAN) is sinds 2008 gevestigd in de Regenboogkerk in Amsterdam. De VPE legt veel nadruk op het stichten van nieuwe kerkelijke gemeenten, het opbouwen van bestaande kerkelijke gemeenten en de eenheid op het kerkelijk erf in Nederland.

De VPE staat onder leiding van een algemeen voorzitter. Sinds haar ontstaan is dit Peter Sleebos. Jan Sjoerd Pasterkamp is vicevoorzitter en Ruben Flach algemeen secretaris.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.