Dordrecht Lions pakt belangrijke punten met de winst op Herentals HYC.

28 november 2013 door Hennie van der Zouw
Dordrecht Lions pakt belangrijke punten met de winst op Herentals HYC.

DORDRECHT - Het eerste team van Dordrecht Lions heeft afgelopen woensdagavond met 5-3 gewonnen het Belgische Herentals HYC. Na met 5-0 voor gestaan te hebben maakte Herentals het in de laatste periode toch nog spannend.

Duidelijk was dat het mes aan twee kanten zou snijden wanneer deze partij met winst zou worden afgesloten. En dat hebben de Lions keurig en gecontroleerd gedaan. Hierdoor is de ploeg nog maar één punt van de vierde plaats verwijderd met twee wedstrijden minder gespeeld dan de rivaal Herentals.

Vanavond was het debuut voor de jeugdspelers Floris Veenhuizen en Frans Hardenbol. Zij waren door coach Alexander Jacobs geselecteerd naar aanleiding van hun inzet bij hun eigen team.

De Lions schoten overtuigend uit de startblokken.  Na 4 minuten speeltijd werd de puck na een duel aan de boarding  door Clinton Pettapiece en Jeroen van de Broek veroverd, waarna John Versteeg aangespeeld kon worden. Hij kon alleen op de Belgische goalie afrijden en schoot vervolgens hard in.

De Lions lieten er geen gras over groeien en creëerde veel kansen door  nog mooiere combinaties. Door snelle changes kon het tempo hoog gehouden worden.  Met 7 minuten op de klok werd dit verzilverd door Evan Zych na een assist van John Versteeg en Dan Koudys. Dit doelpunt werd gescoord na een rebound van de Belgische Goalie. En soortgelijke rebounds gaf hij genoeg weg. Toch lukte het Herentals ook een aantal breakouts te maken waarbij De Dordtse goalie Kisito Zonneveld behoorlijk aan de bak moest om de nul te houden.

Met 13 minuten had het 3-0 moeten worden, echter de referee floot te snel voor `Highsticking` veroorzaakt door een Herentals speler, terwijl de voordeelregel toegepast had moeten worden.  Ruim twee minuten later was het wel raak. Door een stretch pass van Evan Zych op de `hoge man` Erik Vos kon dwars door de Belgische verdediging gesneden worden.  Erik Maakte dit vakkundig af door een hard schot in de rechter bovenhoek.  Met de stand 3-0 werd daarna de kleedkamer opgezocht.

De tweede periode begon met een breakout van Dan Koudys die hierdoor alleen naar de Belgische goalie kon opstomen. Deze laatste wist een doelpunt te voorkomen.

De druk om te scoren bij Herentals werd steeds groter. Dit resulteerde in fysiek spel van hun zijde. Er werd geprovoceerd met de bedoeling om straffen uit te lokken. De Lions lieten zich daartoe niet uitlokken. Met nog 5 seconden op de klok kon Erik Vos de voorsprong uitbreiden naar  een riante 4-0.  Een mooi stand om thee te gaan drinken.

De derde periode kon dezelfde Erik Vos een hattrick op zijn naam laten schrijven na een shorthanded gescoord doelpunt waarbij hij tijdens een 2 op 1 situatie werd aangespeeld door de Canadees Clinton Pettapiece. Niets leek een overwinning nog in de weg te staan maar toch wist Herentals binnen 7 minuten terug te komen naar 5-3, gescoord door Voakes, Prokop en Morgan. En dan worden de laatste 4 minuten toch weer spannend. Zeker gezien het feit dat we moesten omschakelen naar penalty kill doordat Dan Koudys naar de strafbank was gestuurd in verband met een 2 minuten straf `Delay in the game.`  De minuten tikten weg waarbij Herentals dicht bij een 5-4 was. Helaas voor hun bleef de stand op 5-3 steken.

Caoch Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan zeer tevreden te zijn;`We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Zeker de eerste twee periode. In de derde periode gingen we te snel op de rem wat scoringskansen bood voor Herentals. Zij hebben een paar goede forwards die makkelijk kunnen scoren. De verdediging heeft dit telkens goed opgevangen waarbij de forwards ook hun steentje hebben bijgedragen. De eerste periode hadden wij 13 schoten op ons doel en in de tweede periode was dat nog maar 5. Gekeken naar de onderlinge resultaten met Herentals, staan wij boven hen  Ik kan allen maar zeggen dat wij het momenteel geweldig doen in de competitie en er is nog genoeg perspectief.`

Aanstaande zondag speelt Dordrecht  Lions wederom een thuiswedstrijd tegen Herentals in de bekerronde. Aanvang 18:15 uur.

Foto: Patrick Dolkens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.